"Ik heb al grijs haar sinds mijn 9e en heb het uit schaamte altijd geverfd: nu niet meer"

Janine image
door Janine

22 Maart 2023

"Ik heb al grijs haar sinds mijn 9e en heb het uit schaamte altijd geverfd: nu niet meer"
Advertisement

Hoewel de afgelopen jaren steeds meer vrouwen zeer lichte platina-tinten hebben aangenomen, hebben de huidige esthetische maatstaven de neiging om "gebreken" als gevolg van leeftijd te verbergen, zoals het verschijnen van grijs haar: om deze reden kunnen degenen die op jonge leeftijd grijs haar krijgen, zich ongemakkelijk voelen bij hun natuurlijke kleur.

De jonge Zoë Miolla weet dit heel goed, ze ontdekte haar eerste grijze haar toen ze nog maar 9 jaar oud was en zag haar haar al grijs worden toen ze 12 jaar oud was. Nadat ze tegen deze eigenschap van haar had gevochten, besloot Zoë van koers te veranderen en anders te handelen.

via New York Post

Advertisement

Photo Cred to the amazing Pramod Sonea, you've worked your wonders to make this mug look like a decent 5.5�

Pubblicato da Zoë Miolla su Sabato 24 febbraio 2018

Zoë, uit West Haven, Connecticut, Verenigde Staten, legde uit dat haar vader, Ralph Miolla, 52 jaar, voor het eerst een grijze haar opmerkte toen ze negen jaar oud was. Ook hij vond zijn eerste grijze haar op jonge leeftijd, toen hij 12  was en zijn grootmoeder Annie Hogan, 72, vond de hare op 14-jarige leeftijd: "Ik dacht altijd dat ze mooi, gezond haar hadden", merkte ze op.

Zoë zei dat ze altijd erg trots was op haar haar, maar in haar tienerjaren wilde ze het verbergen: "Het was een grote onzekerheid van mij op de middelbare school. Het grijs was geconcentreerd in het bovenste gedeelte van mijn haar. Klasgenoten noemden me "grootmoeder". Het was in die tijd vrij uniek. Ik was niet zoals iedereen. Ik was een grote mollige meid en de toevoeging van grijs haar hielp niet”.

Daarom besloot Zoë haar haar te verven met de hulp van haar moeder, April. Rond de leeftijd van 19 jaar, toen ze naar het Ringling College of Art and Design ging, besloot de jonge vrouw "uit nieuwsgierigheid" terug te keren naar haar natuurlijke kleur.

Advertisement

"Ik zat op de kunstacademie en dus werd elke haarkleur geaccepteerd. Toen ik op de universiteit zat, was ik al voor 50% grijs. Na zes maanden was mijn pony helemaal grijs. Ik heb zelfs een tijdje mijn wortels in leuke kleuren geverfd. Toen ik 21 was, groeide mijn haar tot schouderlengte en kon ik het allemaal afknippen. Ik was niet erg gewend aan volledig grijs haar. Het was een vreemd gevoel”, legde Zoë uit.

Op 25-jarige leeftijd pronkt het meisje echter met haar natuurlijke look en voelt ze zich zelfverzekerd: "Nu is mijn haar voor 90% grijs en ik ben er trots op. Het is mijn kenmerk en ik ben er dol op", verklaarde ze. Een goed voorbeeld van hoe een fysieke eigenaardigheid soms een sterk punt kan worden.

Advertisement