Na 22 jaar stopt ze met haar haar verven: "Ik voel me veel mooier en zelfverzekerder"

Janine image
door Janine

10 April 2023

Na 22 jaar stopt ze met haar haar verven: "Ik voel me veel mooier en zelfverzekerder"
Advertisement

De hedendaagse schoonheidsnormen zijn altijd zeer veeleisend: volgens de "regels" van een sociale wereld vol filters moeten alle vrouwen (en mannen) er slank en strak uitzien, met een perfecte huid en met een jeugdige uitstraling. Dit betekent dat het niet "aanvaardbaar" is om tekenen van veroudering te hebben, zoals rimpels of grijs haar. Toch omarmen - gelukkig - steeds meer mensen hun natuurlijke schoonheid, zoals Elisa Berrini Gómez, een 57-jarige vrouw uit Montreal, in Canada, die gestopt is met het verven van haar haar en vindt dat grijs haar een vrouw aantrekkelijk kan maken.

via Mirror

Advertisement

Elisa was ervan overtuigd dat grijs haar een teken van ouderdom was en besteedde 22 jaar van haar leven aan het verven van haar haar voordat ze overtuigd werd om "ermee te stoppen". Na een overgangsjaar waarin ze blond en grijs haar had, heeft Elisa eindelijk haar natuurlijke kleur teruggekregen, die nu helemaal zilver is. "Ik voel me aantrekkelijker nu ik heb geleerd van mezelf te houden. Ik word zelfs het hof gemaakt door mannen tussen de 25 en 45!" legde ze uit.

Hoewel ze altijd een "opstandige kant" heeft gehad, is haar enige spijt in het leven dat ze haar haar zoveel jaren heeft geverfd: "Het is alsof ik ben “geprogrammeerd” om te geloven dat grijs haar me minder aantrekkelijk maakt: ik waardeerde mezelf alleen gebaseerd op haarkleur. Maar nu realiseer ik me dat het niet mijn haar is dat me mooi maakt, het is mijn zelfvertrouwen," zei ze. Elisa vond haar eerste grijze haar op 30-jarige leeftijd en trok het eruit, maar toen begon ze haar haar te verven en wendde ze zich tot professionele kappers. Op 52-jarige leeftijd besloot Elisa echter te stoppen met het verven van haar haar: "Ik heb altijd deze innerlijke kracht gehad en ik heb besloten mijn haar niet meer te verven", zei ze.

Advertisement

Hoe dan ook, Elisa was verrast door de reactie van andere vrouwen over het omarmen van haar natuurlijke kleur. "Veel vrouwen hebben me gevraagd waarom ik grijs haar heb en toen ik ze mijn keuze uitlegde, waren ze geschokt, wat jammer is: als vrouwen moeten we elkaar steunen, niet beoordelen", merkte ze op.

Elisa voelt zich aantrekkelijker sinds ze leerde van zichzelf te houden en voor zichzelf te zorgen. "Sinds ik ben gestopt met verven denken mensen dat ik 10 jaar jonger ben, het was de beste keuze die ik ooit in mijn leven heb gemaakt!”, zei ze. Wat vind jij?

Advertisement