8 dingen die je moet weten als je de moeder bent van een kind met een bijzonder sterk karakter

Janine image
door Janine

18 September 2020

8 dingen die je moet weten als je de moeder bent van een kind met een bijzonder sterk karakter
Advertisement

Waarom hebben alle moeders die ik ken rustige, gehoorzame kinderen die geen problemen veroorzaken en echte voorbeelden zijn om te volgen? De realiteit is veel complexer, om eerlijk te zijn. Hoewel er uitzonderingen zijn waarin de kinderen in de eerste levensjaren kalm en evenwichtig zijn, is de waarheid dat ze in een bepaalde periode van hun ontwikkeling allemaal nogal onrustig, luidruchtig en baldadig zijn; kortom, een echte uitdaging voor hun ouders. Hier zijn 8 dingen die je moet weten als je een kind hebt met een bijzonder sterk karakter.

via Parents With Confidence

Advertisement
Pikist

Pikist

  • Hoewel het je oogappels is, vind je het soms moeilijk om 's ochtends op te staan ​​en die kop koffie te zetten terwijl je wacht tot je kind je zoekt...
  • Soms wil je gewoon wat oordopjes kopen om niet meer te hoeven luisteren naar het geklaag van je kind, zijn geschreeuw, zijn gehuil, zijn standpunten, zijn JA en zijn ferme NEE.
  • Maar ondanks alles is het ook aan mijn zoon te danken dat ik in de loop van de tijd heb geleerd hoe belangrijk het is geduld te hebben en met niemand een compromis te sluiten.
  • Zelfs niet met die mensen die hun kind een pak slaag zouden willen geven wanneer het "nodig” zou zijn…
Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • De waarheid is dat deze kinderen alles meteen leuk vinden, ze weten heel goed wat ze willen en wat ze niet willen, en bereiden zich voor op een volwassen leeftijd die rijk is aan voldoening.
  • Je maakt altijd grapjes met je man dat hij dat temperament van iemand moet hebben geërfd.
  • Als je kleintje ervoor zorgt dat je te vaak je geduld verliest met zijn sterke karakter, weet dan dat dit hem onafhankelijker maakt en minder vatbaar voor wat anderen denken.
  • Van binnen, lieve moeder, weet je heel goed dat je een kind opvoedt dat je niet alleen veel voldoening in het leven zal schenken, maar dat waarschijnlijk zijn dromen zal realiseren dankzij zijn... niet te onderscheiden karakter!

Het is uiteindelijk niet zo erg om een ​​"non-conformistisch" kind op te voeden, toch?

Advertisement