2 papegaaien hebben een leuk gesprek: de tonen en gebaren zijn ongelooflijk "menselijk"

Janine image
door Janine

10 September 2020

2 papegaaien hebben een leuk gesprek: de tonen en gebaren zijn ongelooflijk "menselijk"
Advertisement

Als we denken dat we bijna alles hebben gezien of gehoord, omdat we dankzij het internet onmiddellijk een groot deel van de wereld kunnen leren kennen, komt er met slechts een muisklik nieuw materiaal om onze overtuiging ten val te brengen.

Fenomenen, nieuws, grappige filmpjes, wetenswaardigheden: het web zit echt vol van alles, en het is ook daarom dat we de meest ongelooflijke kanten van de natuur en de dieren die er leven kunnen leren kennen. Leuke wezens net als de twee papegaaien die we je gaan laten zien: een heel hecht stel vogels die zijn vastgelegd op een video waarin ze een leuk gesprek lijken te hebben, met tonen, gebaren en manieren die praktisch... menselijk lijken!

via Rumble Viral/Youtube

Advertisement
Rumble Viral/Youtube

Rumble Viral/Youtube

We zeggen weleens dat het jammer is dat sommige dieren, vanwege hun gedrag dat sterk lijkt op het onze, niet kunnen praten. Niets is meer waar als we deze schattige papegaaien observeren die, alsof het niets is, met elkaar beginnen te "praten". Ze zeggen natuurlijk niets begrijpelijks, maar luister goed naar hen: herinneren hun tonen, hun pauzes en hun gebaren je niet aan een grappige discussie tussen twee mensen?

Het gesprek dat ze voeren is echt hilarisch: de twee kijken elkaar aan, "praten" terwijl ze op hun beurt wachten en lijken elkaar zelfs tedere kusjes te geven. Het is geen toeval dat de video die hen in hun uitvoering portretteert, snel het web rond is gegaan en duizenden views, reacties en commentaren verzamelde. Wat vind je van dit gesprek tussen vogels?

Advertisement