Een dakloze man geeft zijn laatste geld aan een meisje in moeilijkheden: ze zamelt 42.000 pond in om hem een ​​huis te geven

Janine image
door Janine

13 September 2020

Een dakloze man geeft zijn laatste geld aan een meisje in moeilijkheden: ze zamelt 42.000 pond in om hem een ​​huis te geven
Advertisement

Het sociale probleem van daklozen is ernstiger en moeilijker dan we denken; velen van hen die zonder vaste woning, op straat en zonder comfortabel dak leven, zijn daar niet uit vrije wil, maar om redenen die maar al te vaak buiten hun wil om gaan. Eén ding weet Dominique Harrison-Bentzen heel goed, wiens leven werd gered door een dakloze man met een enorm hart die haar zijn laatste drie pond gaf om in een taxi te stappen die haar naar huis zou brengen.

via BBC

Advertisement
WoodyDocs/YouTube

WoodyDocs/YouTube

Het gebeurde allemaal in Preston, toen Dominique, 22 jaar, vast kwam te zitten op straat en niet naar huis kon omdat ze na een avondje uit haar creditcard was verloren; maar een dakloze man genaamd Robbie was in de buurt en om haar in een taxi te krijgen die haar veilig naar huis zou brengen, gaf hij haar zijn laatste 3 pond. Dominique zei: "Ik realiseerde me plotseling dat ik geen geld had en een dakloze man kwam naar me toe met zijn enige wisselgeld van £3. Hij stond erop dat ik het aannam om een ​​taxi te betalen om er zeker van te zijn dat ik veilig thuiskwam."

Dominique nam het geld uit vriendelijkheid niet aan, maar ze was vastbesloten om de volgende dag de man te vinden die haar had geprobeerd te helpen, zodat ze het geld kon inzamelen dat nodig was om in ieder geval een onderkomen voor Robbie te garanderen.

Advertisement
WoodyDocs/YouTube

WoodyDocs/YouTube

En dus deed Dominique iets heel moedigs: "Het kostte me vier nachten rondlopen in Preston om hem te vinden en ik begon de hoop te verliezen hem weer te zien, om hem persoonlijk te bedanken voor zijn vriendelijkheid."; het meisje besloot dag en nacht als een dakloze door te brengen om te begrijpen wat deze mensen in nood elke dag voelden en leefden en om te proberen aalmoezen te vragen en minstens 500 pond voor Robbie in te zamelen.

Uiteindelijk slaagde Dominique er, samen met de medewerking van het Foxton Centre in Knowsley Street in Preston, in om 42.000 pond op te halen. Uiteraard accepteerde de dakloze Robbie het bedrag zolang een deel ervan naar een goed doel voor andere daklozen zoals hij ging.

Een prachtig verhaal van empathie dat Dominque een leven lang zal onthouden: "Als mensen kunnen zien wat ik doe, kunnen ze misschien de tijd nemen om even te stoppen en met een dakloze te praten, naar hun verhaal te luisteren."

Advertisement