De vermoeide moeder valt in slaap in de trein: het kind staat op en legt zijn handen onder haar hoofd als een kussen

Janine image
door Janine

16 September 2020

De vermoeide moeder valt in slaap in de trein: het kind staat op en legt zijn handen onder haar hoofd als een kussen
Advertisement

Ouders voelen zich vaak gedwongen om zich anders voor te doen dan ze echt zijn in het bijzijn van hun kinderen: onverwoestbaar, onvermoeibaar, nooit falend en altijd sereen. Maar we weten allemaal dat dit niet zo is, dat het ouder zijn vaak zwakheden toont. Dus waarom zou je je kinderen geen vermoeidheid, frustratie of verdriet laten zien? Horen ze niet ook bij het leven? Ook omdat kinderen ons kunnen verrassen, en tegenover onze zwakheden kunnen ze zich ondanks hun prille leeftijd onverwacht sterk tonen: net zoals bij deze zoon en zijn moeder het geval was.

Advertisement
Source Unknown

Source Unknown

Deze foto is gemaakt in een metro in China: een vermoeide, uitgeputte moeder valt tijdens de reis in slaap. Maar wat de aandacht van de passagiers trok, was de reactie van haar zoontje. Toen de kleine jongen zijn moeder zag slapen, stond hij op van zijn stoel, pakte zijn tas en de bagage die ze bij zich hadden en liep naar zijn moeder toe, legde zijn handen onder haar hoofd alsof ze een kussen waren.

We weten verder niets over deze foto, wie de vrouw was, waarom ze zo moe was en waarom dat jongetje zo reageerde: maar tegenover zo’n tafereel is het niet nodig om al te veel vragen te stellen. Het antwoord is het kind dat begreep hoe uitgeput zijn moeder was en voor haar zorgde, net zoals zij al vele malen voor haar zoontje heeft gezorgd.

Advertisement