Een advocate geeft een tegoedbon voor een echtscheiding aan een van haar medewerksters die op het punt staat te trouwen

Janine image
door Janine

02 Oktober 2020

Een advocate geeft een tegoedbon voor een echtscheiding aan een van haar medewerksters die op het punt staat te trouwen
Advertisement

We weten het goed: huwelijken zijn tegenwoordig niet meer zo langdurig als ze ooit waren. Misschien vanwege meer bewustwording, of meer rechten die in de loop van de jaren zijn verworven, het is niet zeldzaam om getuige te zijn van stellen die trouwen met de beste bedoelingen en dan, na een paar maanden of een paar jaar, uit elkaar gaan.

Het is tenslotte volkomen normaal, en de advocaten die de echtscheidingsprocedures tussen een echtpaar beheren, weten er alles van, dat een verandering in hun leven soms noodzakelijk is. Een van hen, in Italië, is zich zo bewust van het feit dat een huwelijk kan eindigen met een officiële scheiding dat ze heeft besloten een uniek geschenk te geven aan een medewerkster die op het punt stond te trouwen.

via Corriere del Mezzogiorno

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Trouwlijsten, reizen, waardevolle spullen, huishoudelijke apparaten? Niets van dit alles: voor het huwelijk van het meisje dat met haar samenwerkt, heeft de betrokken Italiaanse advocate besloten haar... een tegoedbon voor de scheiding te geven. Alsof om te zeggen: "je bent net getrouwd, maar je zou binnenkort mijn cliënt kunnen worden", besloot de wettelijke vertegenwoordigster dat, in het geval van het mislukken van het huwelijk, haar jonge medewerkster iemand nodig zou hebben om haar te vertegenwoordigen, en zij was vereerd om dat gratis te doen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Zoals alle tegoedbonnen heeft ook deze een specifieke looptijd, namelijk drie jaar. Na die periode heeft de advocate verzekerd dat haar zeer bijzondere gift in contanten wordt omgezet. De juridische kosten voor een scheiding kunnen immers erg hoog zijn, en in veel gevallen dreigen ze nogal wat economische problemen in gezinnen te veroorzaken. Het enige dat overblijft is de toekomstige bruid een geweldig huwelijk te wensen: zo niet, dan weet ze zeker dat ze niet ten onder zal gaan door te scheiden!

Advertisement