Een miljonair schonk zijn hele fortuin aan een goed doel na 38 jaar anonieme donaties - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een miljonair schonk zijn hele fortuin…
Haar man wordt tijdens het zwemmen aangevallen door een haai: de zwangere vrouw duikt het water in en redt hem Zijn lichaam is helemaal getatoeëerd en hij is een leraar op de kleuterschool: om deze reden zouden velen hem graag van school willen zien

Een miljonair schonk zijn hele fortuin aan een goed doel na 38 jaar anonieme donaties

Door Janine
1.754
Advertisement

In 1982 richtte hij een filantropische organisatie op in de persstilte van alle media en nu, bijna 40 jaar later, is deze 89-jarige man in zijn opzet geslaagd: hij heeft al zijn fortuin dat de afgelopen decennia is opgebouwd, gedoneerd aan activiteiten en organisaties voor een goed doel, zonder dat een van de ontvangers zijn identiteit kende. Zijn naam is Chuck Feeley en, ondanks dat hij een van Amerika's rijkste miljonairs is, heeft hij nooit gepronkt met zijn fortuin en heeft hij altijd de voorkeur gegeven aan een zuinig leven.

Geboren in New Jersey uit een familie van Ierse afkomst, verdiende Chuck Feeley zijn fortuin met belastingvrij winkelen en richtte hij in 1982 de Duty-Free Shoppers Group op, middelpunt van zijn vele anonieme gelddonaties aan liefdadigheidsorganisaties en entiteiten. Hij bleef anoniem tot 1997 en onthulde vervolgens zijn identiteit toen hij besloot de aandelen van zijn bedrijf te verkopen.

Over zijn geheime activiteit zei Chuck Feeley: "Rijkdom brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Mensen moeten zichzelf definiëren of zich verantwoordelijk voelen voor het gebruik van sommige van hun middelen om het leven van hun medemensen te verbeteren, anders zullen ze onbeheersbare problemen creëren voor toekomstige generaties."

In al die jaren heeft Feeley $3,7 miljard gedoneerd aan onderwijsinstellingen, waaronder $1 miljard aan Cornell University, waar hij in zijn jeugd studeerde; nog eens 870 miljoen dollar ging naar mensenrechtenorganisaties en ten slotte 1,9 miljard dollar om verschillende projecten in Noord-Ierland en de Republiek Ierland te financieren, waar hij zelfs hielp bij het oprichten van de prestigieuze Universiteit van Limerick.

Wie zei er dat een fortuin hebben betekent koste wat het kost hebzuchtig zijn? Complimenten, meneer Feeley!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt