4 redenen waarom in eenzaamheid leven geen veroordeling is, maar een manier om meer van jezelf te leren houden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
4 redenen waarom in eenzaamheid leven…
De buurman verpest de verjaardag van een 3-jarig meisje door de tafel met al het lekkers om te gooien Een leerkracht verbiedt een leerling haar dochter borstvoeding te geven tijdens online lessen: “dat kun je in je vrije tijd doen

4 redenen waarom in eenzaamheid leven geen veroordeling is, maar een manier om meer van jezelf te leren houden

13 Oktober 2020 • Door Janine
916
Advertisement

Velen zullen denken dat alleen wonen, geen romantische relatie hebben, een alleenstaand leven leiden, noodzakelijkerwijs synoniem is met triestheid, een leven waarin geen doelen zijn bereikt of dat je je zelfs sociopathisch kunt voelen, maar dit is helemaal niet zo. Een totaal onafhankelijk leven leiden, waarin men geneigd is eenzaamheid te zoeken in plaats van menigten, zelfreflectie in plaats van een gesprek met andere mensen, is een keuze, geen veroordeling.

foto: Pixy

In feite zijn de voordelen van het verkiezen van een overwegend eenzaam leven talrijk:

  • We worden niet gedwongen om activiteiten te doen waarin we niet geïnteresseerd zijn: het is niet altijd juist om te moeten voldoen aan de behoeften en verlangens van andere mensen; dit betekent niet dat we de mensen die van ons houden moeten verwijderen, maar we moeten er wel voor zorgen dat onze ruimtes en onze persoonlijke behoeften worden gerespecteerd en begrepen.
  • Je leeft niet om anderen te plezieren: dit is duidelijk het gevolg van het feit dat je niet met de verzoeken van anderen te maken hebt; het belangrijkste in ons leven is onze geestelijke gezondheid, ons evenwicht; zonder dat zullen we geen gelukkig leven kunnen leiden. Het is dus gepast om het te herhalen: je leeft niet om anderen te behagen.
foto: Me Pixels
  • We zijn ons ervan bewust dat er belangrijkere dingen zijn dan liefde: geloof niet iedereen die je zal vertellen dat een liefdevolle relatie, een stabiele relatie, een partner, essentiële elementen zijn, tekenen van een perfect, compleet en succesvol leven; ware liefde komt zelden voor in het leven, dus degenen die de voorkeur geven aan een meer nadenkend, onafhankelijk of eenzaam leven weten beter dan anderen dat het gewoon belangrijker is om eerst van jezelf te houden en dan van anderen.
  • Alleen leven kan je vrij maken: om deze reden kan het eenzame leven door de huidige samenleving niet als een beperking of veroordeling worden beschouwd, integendeel: onafhankelijk leven kan ons echt vrij maken: kiezen, handelen, denken, nadenken, verbeteren, om echt meer van jezelf te houden.

En jij, geef jij de voorkeur aan een onafhankelijker leven of wil je liever in gezelschap zijn?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt