Een 4-jarige barst in tranen uit als de juf zijn lunch weggooit: "Het was ongezond"

Janine image
door Janine

29 Oktober 2020

Een 4-jarige barst in tranen uit als de juf zijn lunch weggooit: "Het was ongezond"
Advertisement

Gezond eten en een uitgebalanceerd dieet volgen, is een doel dat velen op een bepaald moment in hun leven willen bereiken. De redenen om een ​​gezondere keuze te omarmen kunnen divers zijn en omvatten meestal de wens om af te vallen of om een ​​pathologie te bestrijden. Wat de gezondheid van de kleintjes betreft, is er echter gewoonlijk veel meer bezorgdheid, aangezien geen enkele ouder zou willen dat hun kind ziek wordt of overgewicht krijgt tijdens de eerste levensjaren. Het is daarom normaal dat moeders en vaders zich overgeven aan advies over mogelijke uitgebalanceerde diëten van artsen en specialisten. Als je het echter overdrijft, loop je zoals altijd het risico contraproductief te zijn. In Canada bijvoorbeeld gooide een juf van de kleuterschool letterlijk de lunch van een 4-jarig kind weg nadat ze zich realiseerde dat het "ongezond" was.

via The Star

Advertisement
Pexels

Pexels

De nare gebeurtenis vond plaats op de Durham Catholic District School en betrof een 4-jarige jongen die door zijn lerares zijn heerlijke lunch zag afnemen. De reden, volgens wat de juf zei, was te wijten aan de ongezonde keuze van de moeder om het kind een stuk banana bread (een soort cake met banaan) te geven als lunch. De school in kwestie heeft er altijd naar gestreefd kinderen van jongs af aan te leren gezond te eten en niet te veel snacks en suikers te consumeren, maar het wegnemen van de lunch van zo'n klein kind lijkt op andere veel ergere manieren contraproductief te zijn. De kleine jongen, slechts 4 jaar oud, was in tranen en had alleen een tros druiven voor de lunch. De juf stuurde ook een briefje naar huis om het incident te melden en om de ouders te instrueren over de keuze van voedsel dat ze aan hun kind zouden moeten geven. De moeder van de jongen, Elaina Daoust, was woedend toen ze hoorde dat de lunch van haar zoon in de vuilnisbak was gegooid.

Advertisement
Pexels

Pexels

Zijn moeder hoorde vervolgens geschokt dat andere kinderen in dezelfde klas als haar zoon ook dezelfde behandeling hadden ondergaan met de lunch. In de dagen daarna bleek dat het voedselbeleid van de school inderdaad gezond was, maar niet alle docenten hadden deze benadering omarmd. James MacKinnon, een van de leraren die het er niet mee eens was, wees erop dat de school geen aanspraak kan maken op het recht om het voedsel van de leerlingen weg te nemen en weg te gooien: geen van de leraren heeft deze bevoegdheid.

Wat vind jij van dit verhaal?

Advertisement