Een 4-jarige barst in tranen uit als de juf zijn lunch weggooit: "Het was ongezond" - BekijkDezeVideo.nl
x
Een 4-jarige barst in tranen uit als…
Door je huis alvast te decoreren voor Kerstmis, worden mensen gelukkiger: een studie suggereert het Een 10-jarige jongen reist te voet met zijn vader van Italië naar Engeland om zijn oma te omhelzen

Een 4-jarige barst in tranen uit als de juf zijn lunch weggooit: "Het was ongezond"

29 Oktober 2020 • Door Janine
2.667
Advertisement

Gezond eten en een uitgebalanceerd dieet volgen, is een doel dat velen op een bepaald moment in hun leven willen bereiken. De redenen om een ​​gezondere keuze te omarmen kunnen divers zijn en omvatten meestal de wens om af te vallen of om een ​​pathologie te bestrijden. Wat de gezondheid van de kleintjes betreft, is er echter gewoonlijk veel meer bezorgdheid, aangezien geen enkele ouder zou willen dat hun kind ziek wordt of overgewicht krijgt tijdens de eerste levensjaren. Het is daarom normaal dat moeders en vaders zich overgeven aan advies over mogelijke uitgebalanceerde diëten van artsen en specialisten. Als je het echter overdrijft, loop je zoals altijd het risico contraproductief te zijn. In Canada bijvoorbeeld gooide een juf van de kleuterschool letterlijk de lunch van een 4-jarig kind weg nadat ze zich realiseerde dat het "ongezond" was.

via: The Star
foto: Pexels

De nare gebeurtenis vond plaats op de Durham Catholic District School en betrof een 4-jarige jongen die door zijn lerares zijn heerlijke lunch zag afnemen. De reden, volgens wat de juf zei, was te wijten aan de ongezonde keuze van de moeder om het kind een stuk banana bread (een soort cake met banaan) te geven als lunch. De school in kwestie heeft er altijd naar gestreefd kinderen van jongs af aan te leren gezond te eten en niet te veel snacks en suikers te consumeren, maar het wegnemen van de lunch van zo'n klein kind lijkt op andere veel ergere manieren contraproductief te zijn. De kleine jongen, slechts 4 jaar oud, was in tranen en had alleen een tros druiven voor de lunch. De juf stuurde ook een briefje naar huis om het incident te melden en om de ouders te instrueren over de keuze van voedsel dat ze aan hun kind zouden moeten geven. De moeder van de jongen, Elaina Daoust, was woedend toen ze hoorde dat de lunch van haar zoon in de vuilnisbak was gegooid.

foto: Pexels

Zijn moeder hoorde vervolgens geschokt dat andere kinderen in dezelfde klas als haar zoon ook dezelfde behandeling hadden ondergaan met de lunch. In de dagen daarna bleek dat het voedselbeleid van de school inderdaad gezond was, maar niet alle docenten hadden deze benadering omarmd. James MacKinnon, een van de leraren die het er niet mee eens was, wees erop dat de school geen aanspraak kan maken op het recht om het voedsel van de leerlingen weg te nemen en weg te gooien: geen van de leraren heeft deze bevoegdheid.

Wat vind jij van dit verhaal?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt