Een 10-jarige jongen reist te voet met zijn vader van Italië naar Engeland om zijn oma te omhelzen

Janine image
door Janine

29 Oktober 2020

Een 10-jarige jongen reist te voet met zijn vader van Italië naar Engeland om zijn oma te omhelzen
Advertisement

2.800 km lopen van Sicilië (Italië) naar Londen, in Engeland, om je oma weer te kunnen omhelzen: dat van Romeo Cox, een 10-jarige jongen, is echt een ongelooflijk verhaal. Nu er een wereldwijde pandemie aan de gang is, wordt het steeds moeilijker om mensen steun en nabijheid te laten voelen aan de mensen van wie we het meest houden, die misschien fysiek ver van ons verwijderd zijn. Voor de dappere kleine Romeo was het omhelzen van zijn grootmoeder een eerste vereiste geworden en hij had verschillende keren geprobeerd zijn ouders te overtuigen om naar haar toe te gaan. Romeo had zijn oma ongeveer anderhalf jaar niet gezien sinds hij naar zijn nieuwe huis in Palermo, in Italië was verhuisd, en het uitbreken van de pandemie hielp daarbij niet. Hoewel zijn ouders hem wegens het gevaar van Covid-19 verboden te reizen, kwamen ze uiteindelijk overeen hem te steunen op een absoluut veilige en Covid-vrije reis.

via Instagram / Romeo Cox

Advertisement

Romeo verliet Palermo met zijn vader, Phil Cox, een journalist en verslaggever die verschillende keren in oorlogsgebieden werkte, om te voet zijn geboorteland Engeland te bereiken en uiteindelijk zijn 77-jarige grootmoeder te omhelzen. Een zeer lange reis, van 2.800 km, waarin vader en zoon Italië, Zwitserland en Frankrijk doorkruisten voordat ze hun geboorteplaats bereikten. De reis zat vol avonturen: ze sloten vriendschap met een ezel, stopten om met een oneindig aantal mensen te praten en deden vrijwilligerswerk als ze de kans kregen. Een andere reden waarom Romeo aan deze lange reis wilde beginnen, was om geld in te zamelen voor vluchtelingenkinderen. Romeo is zijn Ghanese beste vriend Randolph zeer dankbaar, die hem met open armen ontving toen hij in Palermo aankwam; Randolph en zijn familie werden gedwongen om van Ghana naar Italië te lopen, veel meer kilometers dan Romeo en in veel extremere omstandigheden, zonder voedsel of water. Romeo wil graag al die kinderen helpen die met een vergelijkbare situatie te maken hebben gehad of ermee te maken hebben. Deze reis is dan ook aan hen opgedragen.

Advertisement

De reis begon op 20 juni 2020

Hoe zwaar de omstandigheden onderweg ook mochten zijn - de twee waren geen moment ontmoedigd, ook al begonnen hun voeten pijn te doen! Op 21 september zetten vader en zoon voet op Trafalgar Square, in Londen. Toen ze eenmaal het doel hadden bereikt, moesten de twee de 2 weken quarantaine respecteren voordat ze de onderneming konden afmaken. Romeo zei dat hij zich erg moe voelde, alsof hij plotseling 100 was, maar tegelijkertijd kon hij niet gelukkiger zijn. Na een paar weken kon Romeo eindelijk zijn oma weer knuffelen, die aanvankelijk niet geloofde dat haar kleinzoon tot zoiets in staat zou zijn.

Wat Romeo, een 10-jarig kind, deed, kan een grote inspiratiebron zijn voor de hele wereld!

Advertisement