Een vrijwilligster “adopteert” 14 Afrikaanse weeskinderen en geeft ze een nieuw leven: ze vormen een groot gezin

Janine image
door Janine

01 November 2020

Een vrijwilligster “adopteert” 14 Afrikaanse weeskinderen en geeft ze een nieuw leven: ze vormen een groot gezin
Advertisement

Wanneer iemand zijn school afmaakt en besluit om voordat hij aan de universiteit begint een zogenaamd “tussenjaar” te nemen, zou je denken aan reizen naar het einde van de wereld, nieuwe vriendschappen en buitengewone en avontuurlijke ervaringen om nooit te vergeten. Toch zijn er mensen die besluiten een sabbatical te nemen om vrijwilligerswerk te doen, zoals Letty McMaster, de Britse hoofdrolspeelster in dit buitengewone verhaal over adoptie.

via The Sun UK

Advertisement
Letty McMaster/Facebook

Letty McMaster/Facebook

Letty McMaster besloot na haar afstuderen om vrijwilligerswerk te doen in Afrika, dus ging ze naar het Afrikaanse continent voor een vrijwilligersperiode van een maand, wat een jaar werd. Ja, want Letty kon al die dakloze en ondervoede kinderen die ze op haar reis ontmoette, gewoon niet in de steek laten: velen van hen hadden te maken gehad met allerlei soorten misbruik, en werden gedwongen om rond te dwalen en te leven in de straten van Afrika zonder voedsel, zorg en genegenheid.

Daarom had Letty besloten haar verblijf in Afrika te verlengen.

Advertisement
Letty McMaster/Facebook

Letty McMaster/Facebook

Toen het Britse meisje ontdekte dat veel van deze kinderen uit het weeshuis ook werden mishandeld en niets te eten hadden, besloot Letty langer te blijven en vond ze een liefdadigheidsinstelling genaamd Street Children Iringa, waar ze een aantal van de plaatselijke behoeftige kinderen zou opvangen als het weeshuis eenmaal gesloten was.

Eerst verwelkomde de instelling 9 kinderen van het instituut, daarna nog 5: in totaal ontvangt en voedt dit "familiehuis" 14 arme, wees- en dakloze kinderen uit Afrika, en nu is Letty niet langer alleen hun voogd, maar bijna een tweede moeder voor hen: "Ik ben de ouderfiguur in huis - sommige kinderen die nog nooit een ouder hebben gehad, zien mij als hun moeder, maar de meesten zien mij meer als een oudere zus, omdat ik niet veel ouder ben dan sommigen van hen."

Letty McMaster/Facebook

Letty McMaster/Facebook

Letty woont negen maanden per jaar in Iringa, in de Afrikaanse staat Tanzania; de resterende maanden brengt ze door in het Verenigd Koninkrijk, waar ze geld blijft inzamelen en het publiek bewust blijft maken van het nut van haar Afrikaanse missie; het meisje legt uit: "Als iedereen thuiskomt van school, hebben ze allemaal hun eigen verhalen om te delen en huiswerk, voetbaltraining en muzikale verplichtingen. Het is in alle opzichten een gezinswoning.”

Een liefdadigheidsinstelling die in de loop van de tijd een echte familie is geworden dankzij de inspanningen en zeldzame gevoeligheid van deze Engelse vrijwilligster die het lot van deze jonge mensen onmiddellijk ter harte nam, ze ten goede veranderde en ze weghaalde van de straat. Complimenten voor alles wat je doet en blijft doen, Letty!

Advertisement