Moeders sturen een kind weg uit het park zodat hun dochters alleen met meisjes onderling kunnen spelen

Janine image
door Janine

02 November 2020

Moeders sturen een kind weg uit het park zodat hun dochters alleen met meisjes onderling kunnen spelen
Advertisement

De situatie is een van de meest voorkomende. Het is een prachtige zonnige dag en je neemt je kind mee naar het park om wat tijd buiten door te brengen en je vindt er andere kinderen en andere moeders zoals jij die hetzelfde idee hebben gehad. Laten we nu echter proberen dit scenario om te keren: wat zou er gebeuren als, terwijl je kind daar aan het spelen is, een aantal moeders je benaderen om je te vragen om weg te gaan? Het klinkt absurd, maar dat is wat deze vrouw overkwam.

via usatoday.com

Advertisement
pikrepo.com

pikrepo.com

De moeder aan wie dit verzoek was gedaan, nam het natuurlijk helemaal niet goed op, maar het vreemdste is dat een van die vrouwen die haar vroeg om te vertrekken, een verklaring aflegde aan een verslaggeefster van de Washington Post, Carolyn Hax:

“Omdat de andere moeders en ik alleen dochters hadden terwijl zij een zoon had, vroegen we haar om weg te gaan zodat we een moment konden hebben met alleen meisjes. Ze weigerde en leek erg boos. Als ze terugkomt, hoop ik dat er een manier is om haar te benaderen en erover te praten, maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat op dat moment de aanwezigheid van een jongen alles zou hebben verpest. De wereld om ons heen geeft altijd voorrang aan mannen, voor een middag wilden we dat het andersom was”.

Advertisement
pickpic

pickpic

Hax toonde zich echter niet welwillend jegens deze vrouwen en merkte op: "Die moeder met haar zoon wegjagen was een vreselijk idee. Hij is een mens zoals wij allemaal, hij heeft dezelfde gevoelens, hij is niet bevoorrecht. Als het je bedoeling was om aan te tonen dat vrouwen op één lijn kunnen staan ​​met het mannelijke geslacht, denk ik dat je het doel schaamteloos hebt gemist. Als je alleen wilde zijn onder vrouwen, had je moeten afspreken op een privé-plek, niet in een openbaar park".

Het is echt merkwaardig dat je je soms zorgen maakt over het voorzien in je eigen behoeften zonder na te denken over de gevolgen die dit kan hebben voor het leven van anderen...

Advertisement