Een agressieve man stapt de metro in en alle passagiers deinzen terug: een oudere vrouw slaagt erin hem te kalmeren met een simpel gebaar

Janine image
door Janine

04 November 2020

Een agressieve man stapt de metro in en alle passagiers deinzen terug: een oudere vrouw slaagt erin hem te kalmeren met een simpel gebaar
Advertisement

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om anderen te beoordelen zonder de volledige informatie te hebben, die nodig is om beter te begrijpen wie we voor ons hebben. Er is steeds minder belangstelling voor anderen en de moeilijkheden waarin mensen zich bevinden. Het leven gaat niet over rozen - we lijden allemaal om de een of andere reden, maar waarom kunnen we dan niet wat meer medeleven tonen met degenen die kwetsbaarder zijn? Een man met een agressieve houding stapte de wagon in van een metro en begon de passagiers "bang te maken" met zijn geschreeuw en gevloek. Velen hebben zich van hem afgewend en lieten hem met rust. Iedereen, behalve een vriendelijke oude vrouw die waarschijnlijk het enige mogelijke gebaar maakte om de man te kalmeren: ze gaf hem haar hand en zorgde ervoor dat hij zich minder alleen voelde, net zoals een moeder zou doen met haar kind.

via Facebook / Ehab Taha

Advertisement
Facebook / Ehab Taha

Facebook / Ehab Taha

Een van de passagiers die op dat moment aanwezig was, Ehab Taha, slaagde erin de scène vast te leggen door de man, groot en fors, te fotograferen die op de grond zat met tranen in zijn ogen, de hand van de oude vrouw vasthoudend, die naast hem zat, in een van de vrije stoelen. Het simpele gebaar van een 70-jarige onbekende die heel goed zijn moeder had kunnen zijn, was voldoende om hem te kalmeren. Geen van de andere passagiers had medeleven of oprechte bezorgdheid getoond tegenover de toestand van de man, maar die lieve oude vrouw wel. Ehab Taha wilde vervolgens met die vrouw praten en haar de reden voor dat gebaar vragen. De reactie van de vrouw was zeer ontroerend: "Ik ben een moeder en hij had iemand nodig die bij hem ging zitten, die zijn hand vasthield”, zei ze, voordat ze emotioneel werd.

Als we allemaal wat meer medeleven en begrip zouden tonen voor anderen, zou de wereld misschien iets minder wreed zijn dan het lijkt!

Advertisement