Een man heeft een boom die moest worden gekapt getransformeerd in een gigantische hand die naar de hemel reikt - BekijkDezeVideo.nl
x
Een man heeft een boom die moest worden…
16 grappige taarten waarvan we niet hadden gedacht dat iemand ze zou maken Een koe die bestemd is om te worden geslacht, ontsnapt uit het slachthuis en verstopt zich in de kerk: ze lijkt te

Een man heeft een boom die moest worden gekapt getransformeerd in een gigantische hand die naar de hemel reikt

09 November 2020 • Door Janine
2.746
Advertisement

Een gigantische hand die opvalt tussen de hoge bomen van een onaangetast bos en die zijn vingers naar de lucht lijkt te wijzen, alsof hij hem met de punt wil aanraken. Een beeld dat uit een sprookjesboek zou kunnen komen of dat een diepe religieuze betekenis zou kunnen hebben; het feit is dat dit suggestieve beeld concreet werd gemaakt dankzij de houtbewerker Simon O'Rourke, die een indrukwekkende gigantische hand creëerde vanuit de grote stam.


foto: Tree Carving

De naam van de kunstenaar is Simon O'Rourke en hij heeft een houten sculptuur van 1,5 meter hoog uit een van de hoogste bomen in Wales gemaakt, volledig gerealiseerd dankzij zijn vaardigheid en met behulp van een kettingzaag, waaraan hij ongeveer 6 dagen onvermoeibaar heeft gewerkt. Toen het National Resource Wales bekendmaakte dat die boom in Vyrnwy Forest binnenkort zou worden gekapt na schade veroorzaakt door een storm, dacht Simon niet lang na.

Hij redde die hoge boom en werkte er 6 dagen aan, totdat het een suggestieve sculptuur werd, tussen hemel en aarde.

foto: Tree Carving

Het idee van een gigantische hand die naar de hemel reikt, kwam in gedachten bij de kunstenaar toen hij voelde dat het gebied rond de te kappen boom ook bekend stond als “The Giants of Vyrnwy”, en vandaar de intuïtie om een handpalm te realiseren waarvan de vijf vingers naar de blauwe lucht reikten, alsof hij de ziel van de hoogste boom in Wales vertegenwoordigde in zijn laatste poging om omhoog te kijken, voordat hij werd getransformeerd.

Het was niet eenvoudig om deze suggestieve hand te maken: “Er waren steigers nodig om het werk veilig te maken, en het terrein was zo moeilijk dat het twee dagen duurde om ze op te zetten. Zes dagen intensief werk volgde met kettingzagen en slijpmachines. Ik moest twee stukken toevoegen voor de duim en pink, omdat de boom niet breed genoeg was om de hele hand te vormen."

Advertisement
foto: Tree Carving

Het resultaat is werkelijk indrukwekkend, en in zekere zin heeft hij een boom gered die zou worden gekapt, door het te transformeren in een uniek en suggestief kunstwerk: "Ik heb er echt van genoten om aan het sculptuur te werken, het herinnerde me eraan hoe klein we zijn in vergelijking met sommige van de levende organismen op deze planeet. Al met al een ervaring die je nederig maakt!” zei Simon O'Rourke.

foto: Tree Carving

Of je het nu mooi vindt of niet, het is een onvergetelijk houten meesterwerk!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt