Een man brengt 25 jaar door in een grot en verandert deze in een magische omgeving vol decoraties - BekijkDezeVideo.nl
x
Een man brengt 25 jaar door in een grot…
Op haar tiende ontvangt ze een schildpad als kado: 56 jaar later zijn ze nog steeds onafscheidelijk Wie is de intelligentste onder broers en zussen? De oudste, volgens de wetenschap

Een man brengt 25 jaar door in een grot en verandert deze in een magische omgeving vol decoraties

15 Mei 2019 • Door Janine
51.407
Advertisement

Confucius zei: "doe waar je van houdt en je zult geen enkele dag in je leven werken". Deze stelregel van de Chinese filosoof is van toepassing op allen die het geluk of de moed hebben gehad om hun bestaan aan hun passie te wijden. Een toestand van genade die bijna leidt tot het niet voelen van vermoeidheid en dat een beroep in een ware daad van liefde verandert. Het bewijs hiervan is Ra Paulette, die grotten in New Mexico al meer dan 25 jaar transformeert tot kunstwerken.

De man koos ervoor om bijna drie decennia alleen door te brengen in het zuidwesten van Noord-Amerika, in een van de beroemde staten waar zich de Rocky Mountains bevinden.

Alleen zijn hond houdt hem gezelschap, terwijl hij al zijn tijd doorbrengt onder de grond en de stenen muren vormgeeft en ze tot meesterwerken van onvoorstelbare schoonheid maakt.

Advertisement

Michelangelo bevestigde dat elk granieten blok al een beeld op zichzelf verbergt, de mens beperkt zich alleen om het overbodige te elimineren om het aan het licht te brengen. In dit geval is het alsof Ra Paulette hetzelfde deed maar de ware ziel van de steen van binnenuit onthulde.

Kijkend naar het resultaat lijkt het ongelooflijk dat het door één persoon is gemaakt, maar hij gebruikt geen machines, alleen handgereedschap zoals bijlen en beitels.

Ra Paulette is de menselijke manifestatie van de druppel die in de rots graaft, met onuitputtelijk geduld en bovenal met een liefde die verder gaat dan enig plichtsbesef.

Advertisement

De oudere man, nu 70, heeft noch techniek, noch architectuur gestudeerd, maar wat hij heeft gedaan en nog steeds doet, is het resultaat van een aangeboren talent dat in de loop van de tijd als autodidact is verfijnd en geperfectioneerd.

Het binnengaan van die grotten is als het maken van een reis naar een magische wereld, waar vormen, lijnen en geometrieën zijn gecreëerd vanuit elke hoek en elk oppervlak die je blik vangen en je sprakeloos laten.

Advertisement

Meer dan 20 miljoen mensen hebben de fantastische afbeeldingen op het web bekeken en velen hebben het geluk gehad om zijn werken te bezichtigen en zich als protagonisten van een sprookje te voelen. Tijdens zijn activiteit heeft Ra Paulette meer dan een dozijn grotten ingericht en hij is van plan door te gaan zolang hij genoeg energie heeft om dat te doen.

Weinig mensen in de wereld kunnen zeggen dat ze echt doen waar ze van houden of een eeuwig spoor van hun bestaan achterlaten, Ra is het levende voorbeeld van diegenen die beide hebben weten te bereiken!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt