Lerares laat de David van Michelangelo aan haar leerlingen zien: ze ontslaan haar

Janine image
door Janine

30 Maart 2023

Lerares laat de David van Michelangelo aan haar leerlingen zien: ze ontslaan haar
Advertisement

Het onderwijs aan kinderen is een fundamenteel principe waarop onze samenleving is gegrondvest: zij zullen de voorvechters van morgen zijn en het is van vitaal belang dat ze voldoende worden voorbereid. Het is daarom belangrijk dat kinderen van jongs af aan het belang van waarden leren kennen, maar ook dat ze op de best mogelijke manier geïndoctrineerd worden. Vorming is net zo belangrijk als opvoeding en daarom gaan we al op jonge leeftijd naar school. Proberen een rijke en veelomvattende culturele achtergrond te bieden, is niet eenvoudig: de onderwerpen die worden onderwezen zijn gevarieerd en de opmerkelijke noties zijn ontelbaar.

De hoofdpersoon van dit verhaal die betrokken was bij een heus mediaschandaal weet er alles van.

via Mirror

Advertisement
Hope Carrasquilla/Twitter

Hope Carrasquilla/Twitter

Hope Carrasquilla is docent aan de Classical School in Tallahassee, in Florida. Of beter gezegd, dat was ze. De vrouw, die ook de directrice van het instituut was, werd op staande voet ontslagen omdat ze ervan werd beschuldigd obsceniteiten te hebben getoond aan haar zeer jonge leerlingen.

De lerares had een les gegeven over de renaissance en bij die gelegenheid had ze haar kinderen het beroemde beeld van David van Michelangelo laten zien. Sommige ouders vatten dit helemaal niet goed op: “een moeder vond de David te ordinair omdat het beeld 'naakt' is; een andere ouder zei dat hun dochter zich erg ongemakkelijk voelde tijdens die les. Ik snap niet hoe kunst kan worden gezien in een verkeerd daglicht. Op school bestuderen we ook De schepping van Adam, maar als je hem 'aankleedt' vertel je het verhaal onnauwkeurig" - verklaarde een geschokte Hope.

Maar de vrouw bekende ook dat zij medeschuldig was.

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

In het instituut geldt een strikte regel: de ouders van de leerlingen moeten 72 uur voor aanvang van de lessen op de hoogte worden gebracht van "gevoelige" onderwerpen die als "storend" kunnen worden ervaren. “Meestal heeft de dienstdoende leerkracht de taak om een ​​waarschuwingsbrief naar de ouders te sturen, vorig jaar is die verstuurd en waren er geen bijzondere problemen. We melden bijvoorbeeld wanneer we onderwerpen als ‘de levenscyclus van dieren' en 'menselijke voortplanting' gaan behandelen, maar dit keer was er een storing: de brief was voltooid en naar het secretariaat gestuurd, helaas is deze kwijtgeraakt en dus werden ouders niet gewaarschuwd over wat het programma van de Renaissance bevatte" - voegde de lerares eraan toe.

Het nieuws ging kort de wereld rond en liet veel mensen ontzet achter, met name de directeur van de Galleria dell'Accademia in Florence (Italië) als de burgemeester van Florence, Dario Nardella, waren stomverbaasd. Laatstgenoemde wilde namens de stad een eerbetoon brengen aan Hope met een dankwoord en nodigde haar, haar leerlingen en zelfs het schoolbestuur dat de vrouw ontsloeg, uit om het beeld van David live te aanschouwen om hen allen "de zuiverheid" van de laatstgenoemde te tonen. "Kunst is beschaving en wie het onderwijst, verdient respect", aldus de autoriteiten op sociale media.

Een uniek verhaal dat veel stof tot nadenken geeft, wat vind jij ervan?

Advertisement