Een monteur vond honderden schilderijen in een afvalcontainer: de collectie is enkele miljoenen dollars waard - BekijkDezeVideo.nl
x
Een monteur vond honderden schilderijen…
De buurvrouw vraagt ​​haar elke dag om haar dochter naar school te begeleiden: Ze vinden een achtergelaten puppy op de toiletten van een luchthaven en een ontroerende brief:

Een monteur vond honderden schilderijen in een afvalcontainer: de collectie is enkele miljoenen dollars waard

19 April 2022 • Door Janine
1.546
Advertisement

Een meevaller overkomt niet iedereen, maar als het gebeurt, is het een van die dingen die je leven kunnen veranderen. Het overkwam Jared Whipple, een monteur die in september 2017 een telefoontje kreeg van een vriend van hem die hem vertelde dat hij beschilderde doeken had gevonden in een verlaten schuur in Watertown, in Connecticut. De vriend van Whipple had contact met hem opgenomen omdat hij wist van de passie van de monteur voor vintage en ook omdat een deel van de onderwerpen van deze werken eruitzagen als reserveonderdelen van auto's. Het was toen nog onduidelijk van wie die schilderijen waren en hoeveel geld ze waard waren.

Whipple vond de grote doeken die klaar waren om op de vuilstort te worden gegooid: op sommige doeken zat vuil en schimmel, maar gelukkig waren ze allemaal afzonderlijk in plastic verpakt. Toen de monteur ze begon uit te pakken, realiseerde hij zich dat hij misschien te maken had met kunstwerken van een bepaalde waarde. Het duurde 4 jaar om de auteur van die doeken te achterhalen en hun relevantie te begrijpen, maar uiteindelijk is het Whipple gelukt. Die werken zijn gemaakt door Francis Mattson Hines, een kunstenaar die succes had in het New York van de jaren ’80, maar na zijn overlijden in 2016 snel werd vergeten. Daarom kon Whipple niet meteen de juiste informatie vinden op internet.

Maar hoeveel zijn de door Whipple gevonden schilderijen waard? Kunstconservator en historicus Peter Hastings Falk schat dat Hines' tekeningen een bedrag van $4.500 zouden kunnen bereiken, terwijl de schilderijen $22.000 waard zouden kunnen zijn. Dit betekent dat de volledige collectie die door Whipple is gevonden, mogelijk enkele miljoenen dollars waard kan zijn!

"Deze kunstenaar was niet alleen een belangrijk 'iemand', maar hij was ook beter bekend in de New Yorkse kunstwereld dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen", aldus Whipple. Deze toevallige ontdekking veranderde het leven van de monteur die plotseling een kunsthandelaar werd. Het doel, stelt hij, is om "Hines in de geschiedenis van de kunstboeken te brengen".

Wat te zeggen, verrassingen kunnen overal op de loer liggen, zelfs tussen het afval. Als je gepassioneerd bent door vintage items en altijd op zoek bent naar de meest interessante rommelmarkten, dan zijn we er zeker van dat je het deskundige oog zult hebben om een ​​echte deal te herkennen zoals degene die in Whipple's handen terecht kwam!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt