Een jongen knielt en bidt dat het bedrijf waar hij zijn curriculum heeft achtergelaten, hem zal kiezen

Janine image
door Janine

13 November 2020

Een jongen knielt en bidt dat het bedrijf waar hij zijn curriculum heeft achtergelaten, hem zal kiezen
Advertisement

In een tijd van economische crisis die we nu doormaken, zijn er veel mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt of er momenteel naar op zoek zijn en hun cv naar veel bedrijven hebben gestuurd, hopend dat een aardige en gewillige werkgever hen misschien een kans wil geven. Een droom waar velen naar hunkeren om hun dagelijks leven waardig te leven en zonder aalmoezen of financiële hulp te hoeven vragen. Zoals de jonge hoofdrolspeler van deze ontroerende foto…

via Mediox

Advertisement
MedioX

MedioX

De bewaking van een Braziliaans bedrijf dat op zoek is naar nieuwe werknemers, heeft op internet een afbeelding gepubliceerd die meer dan duizend woorden zegt: een jongen heeft zojuist zijn documentatie in de mailbox van het bedrijf gedaan, compleet met persoonlijke documenten en bijgewerkt curriculum vitae. Maar dat niet alleen: op de foto die door de bewaker is gemaakt en die het web rond is gegaan, zie je de jongen die op zoek is naar een baan die voor de brievenbus knielt en bidt.

Een gebaar dat zowel spiritueel als uiterst symbolisch is voor de realiteit die velen momenteel ervaren: er zijn veel mensen over de hele wereld die hun baan zijn kwijtgeraakt of er één zoeken, en daarom kan het gebaar van deze arme jongen niet anders dan onmiddellijk een sterke empathie creëren: we weten niet of het Braziliaanse bedrijf uiteindelijk zijn cv heeft gekozen of niet, maar we hopen dat deze man zijn weg en een voldoening gevende baan zal vinden.

Advertisement