Dit 12-jarige meisje is zo allergisch voor water dat zelfs een douche dodelijk kan zijn

Janine image
door Janine

27 November 2020

Dit 12-jarige meisje is zo allergisch voor water dat zelfs een douche dodelijk kan zijn
Advertisement

Weet je wat aquagene urticaria is? Ondanks dat het een uiterst zeldzame huidaandoening is (volgens de huidige medische gegevens zijn er in de wereld slechts ongeveer 100 mensen door getroffen), houdt dit type urticaria verband met huidcontact met elk type water: of het nu zoet of zout is, het effect is altijd dat van zeer pijnlijke en ernstige huiduitslag. Onder deze 100 getroffen mensen bevindt zich een 12-jarig meisje uit Haughton, in Louisiana.

via Mirror UK

Advertisement
Mercury Press and Media

Mercury Press and Media

Dit meisje kreeg last van aquagene urticaria toen ze 11 jaar oud was; na het douchen verscheen huiduitslag die typerend was voor urticaria op haar lichaam; maar het was geen geïsoleerde episode. Danielle McCraven heeft elke keer dat het water het oppervlak van haar lichaam raakt, uitslag.

Haar moeder Sari zei: "Ze is allergisch voor flessenwater, zout water, kraanwater, ook al kan ze het doorslikken. Het is stressvol als ze haar gezicht moet wassen of een douche moet nemen omdat ze dat niet wil doen, ze is bang. Danielle hield van zwemmen, en ze was afgelopen zomer in tranen toen ze het niet met haar vrienden kon doen. Het kan haar in een anafylactische shock brengen, of er kan water in haar longen komen, als ze zich niet goed voelt kunnen ze barsten, dus het is levensgevaarlijk."

Advertisement
Mercury Press and Media

Mercury Press and Media

Nu moet Danielle elke dag zeer sterke antihistaminica slikken, vooral tijdens de zomer vanwege het vochtige klimaat en de noodzaak om vaker te douchen vanwege het zweet; deze afscheiding veroorzaakt ook pijn en huidirritatie.

Het eerste geval van aquagene urticaria werd in 1964 door de geneeskunde gemeld en komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. De oorzaak van deze specifieke allergie is nog niet volledig bekend, dus behandelingen kunnen alleen de ernst van de irritaties verminderen, maar er is geen methode om deze zeer ernstige aandoening volledig te genezen.

Advertisement