Twee arme moeders betrapt op het stelen van voedsel in een supermarkt: de politieagent betaalt de boodschappen voor hen - BekijkDezeVideo.nl
x
Twee arme moeders betrapt op het stelen…
Een bruidspaar verdeelt de gasten in drie groepen volgens de mate van belangrijkheid: vrienden en familieleden worden woedend Deze man kreeg een boete omdat zijn haan te vroeg kraaide en de buren wakker maakte

Twee arme moeders betrapt op het stelen van voedsel in een supermarkt: de politieagent betaalt de boodschappen voor hen

21 Januari 2021 • Door Janine
2.666
Advertisement

Het zijn moeilijke tijden die we beleven: 2020 was het jaar van de coronavirus pandemie, waarvan de effecten ook in het heden gevolgen blijven hebben. De economie van veel landen maakt een crisis door, veel mensen verliezen hun baan en vele anderen leven onder de armoedegrens. In Somerset, in Massachussets (VS), werden twee moeders door de aanwezige medewerker in de supermarkt betrapt op het stelen van verschillende voedingsmiddelen. De reden? Omdat ze arm zijn en ze wisten dat ze niet genoeg geld hadden voor het avondeten en de Kerst. Geconfronteerd met een vergelijkbare situatie, die helaas vaker voorkomt dan men zou denken, ontroerde een genereuze politieman zich en probeerde goed te doen.


De twee vrouwen, vergezeld van twee kleine meisjes, hadden hun boodschappen gedaan voor de kerstvakantie, maar bij de automatische kassa hadden ze niet de code van alle producten gescand. Ze probeerden het eten te stelen, maar de winkelbediende doorzag hun plan. De twee moeders moesten de boodschappen terugbrengen en wachten op de komst van de politie. Agent Matt Lima kwam ter plaatse en begon de vrouwen te ondervragen. Eerlijk gezegd verwachtte hij dat de twee dames zouden verklaren dat het gewoon een vergissing was, terwijl tot zijn verbazing de kwestie anders was en veel eenvoudiger: ze hadden niet genoeg geld. Ze hadden gestolen omdat ze arm waren, maar ze wilden hun kinderen een fatsoenlijk kerstdiner en lunch garanderen.

Agent Lima was erg geschokt door deze eerlijke uitspraken en bovendien had hij met eigen ogen gezien dat de vrouwen alleen voedingsmiddelen kochten en geen ander soort producten. Hun bedoelingen waren tenslotte eerlijk en ze hadden er al voor gezorgd de spullen terug te geven. De politieagent wist de supermarkt ervan te overtuigen geen klacht in te dienen en kocht, alsof dat nog niet genoeg was, twee cadeaubonnen van $250 om aan de moeders te geven. Op deze manier hadden de twee aankopen kunnen doen in een andere winkel van dezelfde keten. Een genereus gebaar van de politieagent die zichzelf in de schoenen van die familie’s plaatste: "Ik had in hun plaats kunnen staan, ik heb ook twee dochters van dezelfde leeftijd".

Een verhaal met een gelukkig einde, dat ons helaas doet denken aan de trieste realiteit dat steeds meer mensen gedwongen worden te leven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt