x
Hoe je in een paar simpele stappen knoflook…
Een manager geeft slaapzakken aan de daklozen van de stad en warme jasjes aan hun trouwe viervoeters Een aantal gepensioneerde zorgverleners bieden gratis medische zorg aan degenen die geen specialistische bezoeken kunnen betalen

Hoe je in een paar simpele stappen knoflook in potten kweekt en altijd een voorraad in huis hebt

12 Februari 2021 • Door Janine
3.448
Advertisement

Knoflook is zeker een essentieel element in de keuken, het wordt in veel verschillende culturen gebruikt voor de bereiding van de meest uiteenlopende gerechten en werd vroeger zelfs in de traditionele geneeskunde zeer gewaardeerd. Tegenwoordig zijn we gewend om in de supermarkt een paar bolletjes knoflook te kopen om veel van de gerechten die we elke dag bereiden op smaak te brengen. Heb je er ooit aan gedacht om het in potten te kweken, zodat je altijd een kleine voorraad bij de hand hebt? Het is eenvoudig en vereist geen speciale vaardigheden. Laten we eens kijken hoe, in een paar eenvoudige stappen. 


Allereerst zijn er geen speciale potten nodig om knoflook te laten groeien - het belangrijkste, net als voor andere planten, is om stagnatie van water te voorkomen dat wortelrot kan veroorzaken. We raden je aan om een ​​in de lengte ontwikkelde pot te nemen, waarin je meerdere teentjes knoflook kunt doen. Begin met het kiezen van de grootste, hardste teentjes (als ze zacht aanvoelen, zullen ze waarschijnlijk aan het rotten zijn) en zonder vlekken. Maak in elk teen in het bovenste gedeelte een inkeping om het zuur te laten ontsnappen; maak gaten in de grond op gelijke afstand, bijvoorbeeld met behulp van een takje, en stop de teentjes in de grond door het gesneden uiteinde direct in contact met de aarde te brengen. Aan de oppervlakte mag alleen een puntje uitsteken, waaruit de plant zal ontkiemen. 

Zorg ervoor dat de pot van water en licht is voorzien, maar niet van direct zonlicht. Je kunt de plant pas aan de zon blootstellen als hij een paar centimeter is gegroeid. Geef voorzichtig water, zonder te veel water te geven, met behulp van een spuitfles (onthoud dat stilstaand water nooit welkom is!). Over ongeveer 5 tot 6 dagen zou je je plantjes knoflook moeten zien groeien.

Laat ons in de comments weten of je erin bent geslaagd om het te kweken!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt