Hoe pizza thuis zonder gist te maken: een eenvoudig recept met weinig ingrediënten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hoe pizza thuis zonder gist te maken:…
Na meer dan 3 jaar herenigde deze vrouw zich met haar kat: ze was hem kwijtgeraakt door een aardbeving Een meisje sterft op 16-jarige leeftijd aan het Coronavirus:

Hoe pizza thuis zonder gist te maken: een eenvoudig recept met weinig ingrediënten

Door Janine
1.626
Advertisement

Als je veel tijd thuis doorbrengt, wil je vaak experimenteren met nieuwe dingen. In de keuken kun je bijvoorbeeld wat verder gaan dan het gebruikelijke "hoofdgerecht" zoals bijvoorbeeld eindelijk dat recept te maken dat je altijd al wilde proberen maar waar je geen tijd voor had. Kortom, stroop je mouwen op en probeer dat uit wat je altijd al wilde proberen. In dit artikel willen we je een interessant recept aanbieden, geschikt voor iedereen, in het bijzonder voor diegenen die op het laatste moment hebben besloten om te gaan koken en geen boodschappen kunnen doen. Zelf pizza maken zonder gist... eenvoudig en lekker!

De ingrediënten voor pizza's zijn heel gemakkelijk te vinden die je al in je voorraadkast zou moeten hebben. Voor het deeg heb je nodig: 370 gram witte bloem 00, 180 ml water, 8 gram zout, 30 ml zaadolie of extra vergine olijfolie. Voor de topping heb je de ingrediënten nodig die je het lekkerst vindt! Voor een eenvoudige margherita heb je alleen tomatensaus en mozzarella nodig, maar als je iets uitgebreiders wilt maken, laat dan gewoon je fantasie de vrije loop.

Met deze doseringen is het mogelijk om 2 pizza's te bereiden.

Bereiding:

Begin eerst met het zeven van de bloem en doe het in een kom, samen met het water, zout en drie eetlepels extra vergine olijfolie (of zaadolie, wat je wilt). Meng alles met een houten lepel en kneed, als alles goed gemengd is, verder met de hand. Als het deeg te plakkerig is, kun je wat bloem toevoegen. Als je tevreden bent met het verkregen deeg, dat glad en compact moet zijn, wikkel het dan in plasticfolie en laat het even rusten. Ook al zit er geen gist tussen de ingrediënten, moet het deeg minstens 1 uur rusten (niet in de koelkast!), afgedekt met plasticfolie.

Advertisement

Nadat je het deeg hebt laten rusten, kun je het in twee delen verdelen. Begin met het ene deel van het deeg te werken en zorg ervoor dat het andere deel bedekt is met plasticfolie, zodat het niet uitdroogt.

Nu kun je het deeg met de hand uitrollen: leg veel bloem op de deegplank en rol het voorzichtig uit. Zodra je deze stap hebt voltooid, kun je doorgaan met het bedekken van de pizza. Vergeet niet om niet te overdrijven met tomatensaus, mozzarella of met de andere ingrediënten die je gebruikt, want het pizzadeeg zal erg dun zijn; omdat er geen gist in zit, zal het tijdens het bakken niet veel rijzen. Nu kun je de pizza's bakken: zet ze maximaal 8-10 minuten in de oven op 250°C.

Et voilà, de pizza’s zijn klaar om geserveerd te worden!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt