Hij blijft elke dag in de klas studeren tot het donker wordt: deze arme leerling heeft thuis geen elektriciteit - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hij blijft elke dag in de klas studeren…
Een 17-jarige jongen wordt eindelijk geadopteerd door een homopaar nadat hij door 9 verschillende families is afgewezen Twee konijnen

Hij blijft elke dag in de klas studeren tot het donker wordt: deze arme leerling heeft thuis geen elektriciteit

10 Februari 2021 • Door Janine
6.294
Advertisement

Er zijn studenten en leerlingen over de hele wereld die school niet zien als een beperking opgelegd door volwassenen, waarbij het alleen nodig is om te studeren met het hoofd gebogen over de boeken, nee; er zijn ook zeer gewillige jongeren die enorme offers brengen om goede cijfers te kunnen halen of van het voorrecht van school te genieten. Veel van deze kinderen blijven soms uren langer in hun klas om het huiswerk voor de volgende dag af te maken, zoals de jonge Jeric Reyes. 

Deze Filippijnse jongen ging het web rond toen zijn ontroerende familiegeschiedenis bij toeval werd ontdekt door zijn leraar Mark Pee Pornasdoro; op een dag, terwijl de professor alle klaslokalen van het instituut controleerde voordat hij de school sloot rond 20 uur 's avonds, merkt hij dat Jeric in een van de klaslokalen nog steeds op zijn stoel zat en in zijn boeken zat te studeren. De leraar benaderde de jongen en vertelde hem dat de school op het punt stond te sluiten en vroeg hem waarom hij er nog was.

De jongen antwoordde dat hij thuis geen elektriciteit had en dat zijn ouders moeite hadden om rond te komen en het einde van de maand te halen; om deze reden at Jeric niet alleen pas 's avonds als hij thuiskwam, maar bleef hij tot 20 uur' s avonds om zijn huiswerk in de klas te maken omdat ze thuis dus geen elektriciteit hadden. 

De professor was zo onder de indruk van het verhaal van Jeric dat hij het verhaal van deze arme jongen absoluut op zijn Facebook-profiel moest publiceren, die ondanks de moeilijkheden van het leven echt zijn best doet om te leren, te verbeteren en zijn lot ten goede te veranderen.

De innerlijke kracht en het doorzettingsvermogen van Jeric Reyes zijn een reminder voor alle studenten van de wereld: ondanks dat het leven hard is mag je nooit opgeven en moet je blijven vechten voor een betere toekomst. Altijd! 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt