"Wat hebben we zojuist gezien?": 15 optische illusies die ons aanvankelijk in verwarring brachten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
"Wat hebben we zojuist gezien?": 15…
Plotseling getroffen door een beroerte, wordt hij gered door de Duitse herder die hij slechts een paar maanden eerder had geadopteerd Bij het bezorgen van pizza's wordt een bezorger van zijn fiets beroofd: een klant geeft hem zijn fiets cadeau

"Wat hebben we zojuist gezien?": 15 optische illusies die ons aanvankelijk in verwarring brachten

Door Janine
41.886
Advertisement

We gaan de deur uit, lopen over straat of gaan een winkel binnen en alles lijkt plotseling anders te zijn: zijn onze ogen niet meer zo goed of hebben we het echt goed gezien? Absurde scènes, grenzend aan de realiteit, met onwerkelijke perspectieven die uit een sciencefictionfilm of tekenfilm lijken te komen. Vrees niet, we hebben het over optische illusies; iedereen is minstens één keer in zijn leven het "slachtoffer" van deze grappen van het zicht (en van de hersenen) geweest; we lijken iets bijzonder absurds te hebben gezien, alleen als we goed kijken zullen we van gedachten veranderen: het was niet echt, het was allemaal een illusie. Hier zijn enkele van de meest hilarische voorbeelden die we online voor je hebben gevonden! 

Mijn twee honden die naar buiten kijken, zien er op het eerste gezicht uit als een vreemd genetisch experiment...

Het is niet wat het lijkt: het is gewoon de sneeuw die smelt op de veranda van het huis!

foto: Reddit

Een buitengewone foto, vind je ook niet? In dit specifieke geval is het allemaal een kwestie van perspectief; de fotografische lens was precies op de veranda van het huis gepositioneerd, met bijzondere aandacht voor de ijspegel!

Advertisement

Ze zien eruit als heerlijke cocktails, hè? In plaats daarvan zijn het originele krukken van een pub!

We onthullen het mysterie: probeer de foto om te draaien!

De auteur van deze grappige foto vertelt dat er een minder ironisch verhaal achter de foto schuilgaat: de boom die duidelijk op de grond ligt, was jaren eerder door de woede van de orkaan Katrina neergehaald! 

Lijkt het je ook niet dat deze vloer op het punt staat in de diepten van de aarde weg te zinken?

foto: Imgur

De buitengewone en duizelingwekkende versierde vloer van deze foto bevindt zich op een van de meest bewonderde en bezochte heilige plaatsen door toeristen van over de hele wereld: we bevinden ons in feite in de kathedraal van Santa Maria del Fiore in Florence!

Advertisement

Maak je geen zorgen, mijn zus is geen vrouwelijke centaur!

foto: Reddit

Kijk naar deze springende hond: lijkt het niet net of een deel van het lichaam volledig is verdwenen?

Advertisement

Een uitstekende en spectaculaire illusie: de vorst op het dak van de auto lijkt als een panorama van de aarde, vanuit de ruimte gezien

foto: Imgur

We verzekeren je dat het niet is wat het lijkt!

Advertisement

Geen acrobatische fietser, draai de foto maar om en je zult erachter komen waarom het zo'n schitterende illusie is!

Een beetje inventiviteit, veel originaliteit, een passie voor fotografie en perspectief zijn voldoende; ga naar een verlaten tunnel en creëer je kleine meesterwerk van optische illusie, zoals deze getalenteerde wielrenner deed! 

Iedereen denkt op het eerste gezicht dat het een viool is...

...en in plaats daarvan is het dat niet; we bewonderen een spectaculaire schemering op een ongerept strand: het is echt waar dat moeder natuur ons vaak weet te verbazen met weinig! 

Het meisje ging goed in de omgeving op!

Volgens de auteur van de grappige foto: deze perfecte kleurenmatch tussen het kiezelstrand en de zomerrok van het meisje was totaal... ongewild. Complimenten voor het toeval!

We houden je niet voor de gek: dit is een foto van de Piramide van Gizeh van bovenaf genomen!

foto: Reddit

Een luchtfoto van bovenaf gezien waardoor veel webgebruikers met hun mond open bleven staan: het lijkt niet alleen op het eerste gezicht een tunnel waarop een nachtelijke hemel valt, maar het is nog fascinerender om te bedenken dat het verdwijnpunt van de optische illusie in werkelijkheid de top van de piramide is, en de "nachtelijke hemel" in plaats daarvan het effect van de schaduw aan één kant van het oude gebouw is. 

Zie je twee mensen op deze foto? Kijk eens goed...

Wanneer de kunst van het breien unieke visuele illusies creëert!

foto: Reddit

Hoewel het onder mensen heel gewoon kan zijn, heeft de optische illusie een perfecte wetenschappelijke verklaring: het wordt beschouwd als een visuele illusie veroorzaakt door het visuele systeem en gekenmerkt door een perceptie die waarschijnlijk lijkt te verschillen van de werkelijkheid; volgens de wetenschappelijke gemeenschap zijn er drie soorten optische illusies: fysieke, fysiologische en cognitieve illusies. Zoals je inmiddels hebt begrepen, komen ze veel vaker voor dan ze… op het eerste gezicht lijken! 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt