Zij heeft geen portemonnee bij zich, hij bestelt alleen eten voor zichzelf: een rampzalige eerste date

Janine image
door Janine

19 November 2021

Zij heeft geen portemonnee bij zich, hij bestelt alleen eten voor zichzelf: een rampzalige eerste date
Advertisement

Een van de onuitgesproken regels van de etiquette van de eerste date is de eeuwenoude regel over wie als eerste moet betalen: de man of de vrouw, of allebei? Zeker, we zijn allemaal opgegroeid, sommigen meer en sommigen minder, met het bijna ridderlijke idee dat het de man is die aanbiedt de rekening te betalen aan de vrouw die in dit geval de rol speelt van de “vrouw die het hof gemaakt wordt”; maar zijn we er zeker van dat dit zeer typische idee van de westerse samenleving klopt? Een meisje en haar merkwaardige verhaal op TikTok deden ons nadenken over deze kwestie.

via HeydiBerber/TikTok

Advertisement
hediberber/TikTok

hediberber/TikTok

De samenleving waarin we leven heeft veel van haar regels veranderd, en hoewel de "onuitgesproken" regel van de eerste date nog steeds van toepassing is, waarin het de man is die aan het eind van de avond de rekening moet betalen voor de dienstdoende vrouw, waarderen veel meisjes deze gewoonte zeker niet. Tegenwoordig voelen vrouwen zich vrijer, onafhankelijker, ver van alle culturele en sociale banden en erfenissen die hen een stap lager zouden kunnen plaatsen dan mannen, dus waarom zouden ze niet in staat zijn om hun eigen rekening te betalen wanneer ze voor het eerst een man ontmoeten die interesse in hen heeft?

Bedenk wat Heydi Berber overkwam, een meisje dat via een video op TikTok over haar eerste, mislukte date met een man vertelde; volgens wat ze zei, was ze in het restaurant verschenen zonder portemonnee bij zich, en daarom realiseerde ze zich in de loop van de avond dat ze haar rekening niet kon betalen, laat staan ​​die van de jongen die ze net had ontmoet...

Advertisement
heydiberber/TikTok

heydiberber/TikTok

Uit wat er in de video was vastgelegd, zei het meisje dat haar mannelijke tegenhanger absoluut niet van plan was om voor haar eten te betalen, integendeel, hij leek volkomen overtuigd om te eten wat hij had besteld zonder ook maar een ​​beetje van zijn gerecht aan het meisje aan te bieden om het haar te laten proeven; kortom, hij had alleen eten voor zichzelf besteld, niet wetende dat Heydi haar portemonnee niet bij zich had, laat staan ​​het geld dat nodig was om in ieder geval haar deel te betalen.

Uiteindelijk eindigde de eerste rampzalige date van het meisje met de organisatie van een tweede afspraakje, waar eenieder uiteindelijk voor zichzelf betaalde, zonder de twee partijen in verlegenheid te brengen.

heydiberber/TikTok

heydiberber/TikTok

Veel gebruikers die de video van de vrouw op TikTok hebben bekeken en gedeeld, hebben aangevoerd dat Heydi haar portemonnee mogelijk opzettelijk thuis had gelaten, waardoor de man gedwongen werd haar eten te betalen; tegelijkertijd was het gebaar van de jongen die alleen voor zichzelf eten had besteld, een verdere misstap in wat uiteindelijk een beslist rampzalige avond was!

Waar is in dit alles de etiquette gebleven bij de nieuwe generaties? Weten ze niet meer hoe ze zich bij deze gelegenheden moeten gedragen?

Advertisement