Hij krijgt slechts $2,50 per bezorging betaald: een wanhopige bezorger vraagt ​​klanten om gullere fooien om niet op straat te belanden

door Janine

27 Februari 2021

Hij krijgt slechts $2,50 per bezorging betaald: een wanhopige bezorger vraagt ​​klanten om gullere fooien om niet op straat te belanden
Advertisement

Het is niet gemakkelijk om de werkwereld te betreden en door het uitbreken van de Coronavirus-pandemie is dat vandaag de dag nog moeilijker. Veel mensen zijn hun baan kwijtgeraakt of blijven worstelen in een poging een oplossing te vinden om de huur en de boodschappen te betalen, kortom een ​​oplossing om waardig te kunnen leven met hun baan. De pandemie heeft de economie van veel landen zeker verzwakt, denk maar aan het feit dat de meeste bedrijven, zoals restaurants, gesloten zijn, maar het heeft geleid tot andere vormen van handel, zoals afhalen en eten bezorgen. Niet dat deze formules niet bestonden vóór het Coronavirus, maar tegenwoordig is de kans veel groter dat je bezorgers van alle leeftijden rond ziet rijden door op tijd de pizza of het Chinees eten te bezorgen die iemand via een app heeft besteld. Het leven van deze bezorgers is over de hele wereld zwaar, omdat ze meestal onderbetaald worden en niet veel fooien krijgen. Riley Elliot uit Seattle lanceerde een hartverscheurende boodschap.

via Seattle Times

Advertisement
Twitter / Christian St. Croix

Twitter / Christian St. Croix

"De pizzabezorger” is een jongen zoals vele anderen, die besloten heeft wat geld te verdienen om te sparen met een avond- of bijbaan. Tegenwoordig is deze rol echter steeds belangrijker en begint het in veel gevallen de enige bron van inkomsten te zijn. Het is niet langer een kwestie van geld apart leggen, maar van overleven. Bezorger Riley Elliot, 33 jaar, plaatste een hartverscheurende video op zijn TikTok-account en gaf toe dat hij de huur niet kon betalen. De man is in tranen, in de auto, waarschijnlijk aan het einde van een bezorging, en hij legt gebruikers uit wat het werkelijk betekent om een ​​bezorger te zijn die eten bezorgt. "Ik riskeer hier mijn leven, midden in een pandemie, maar het kan niemand iets schelen", schrijft hij in de beschrijving van de video, waarin hij verwijst naar zijn lage inkomsten en mankerende fooien.

Riley krijgt $2,50 voor elke levering, ook al duurt het soms 45 minuten en kost het $3 om te parkeren.

Advertisement
Twitter / Christian St. Croix

Twitter / Christian St. Croix

Riley is in tranen in de video en beweert dat hij op deze manier de huur niet kan betalen: "Het maakt niet uit of ik meerdere banen tegelijk heb, of ik nauwelijks kan slapen of iets kan eten. Als dit zo doorgaat, ben ik voor de derde keer sinds mei weer dakloos en dat komt allemaal omdat de meeste mensen niemand fooi geven die hen eten bezorgt. Is het teveel gevraagd om $5 te geven?".

Zijn video werd door miljoenen gebruikers bekeken en gelukkig heeft de man veel donaties en steun ontvangen. Dankzij het geld kon hij met zijn partner naar een nieuw huis verhuizen, maar hij is niet vergeten wie zich in dezelfde situatie als hij bevindt: Riley heeft in feite $12.000, een deel van het ontvangen geld, gedoneerd aan degenen die het zich niet konden veroorloven om de rekeningen te betalen of boodschappen te doen. Werkelijk een genereus gebaar!

Advertisement