Twee tieners maken de politiebusjes vuil: als straf moeten ze ze schoonmaken met alleen een tandenborstel

Janine image
door Janine

13 Maart 2021

Twee tieners maken de politiebusjes vuil: als straf moeten ze ze schoonmaken met alleen een tandenborstel
Advertisement

Over de opvoeding van je kinderen kun je hele hoofdstukken openen en bespreken welke de beste methoden zijn om vanaf jonge leeftijd respect en opvoeding bij te brengen. Geen enkele ouder zou willen dat hun kind een misdadiger wordt en daarom proberen ze er alles aan te doen om ze in het gareel te krijgen, vooral tijdens de adolescentieperiode - misschien wel de meest traumatische. De ideale straf? Die bestaat waarschijnlijk niet en we zouden niet eens willen stilstaan ​​bij de effectiviteit of anderszins van de straffen in dit artikel. Waar het om gaat, is dat een iets meer doortastende houding soms heel goed werkt.

De politie van Peterlee, in Sunderland (VK), organiseerde een zeer leerzame straf voor de twee jongens die, op een onbeschofte manier, een aantal dienstbusjes met modder bedekten.

via Facebook / Peterlee Police

Advertisement
Facebook / Peterlee Police

Facebook / Peterlee Police

Twee 16-jarigen dachten dat het leuk zou zijn om 's nachts een bivakmuts over hun hoofd te trekken en modder naar lokale politiebusjes te gooien. De twee tieners waren er zeker van niet gefilmd te worden en hebben niet nagedacht over de gevolgen van hun stunt. Helaas voor hen konden de agenten ze identificeren en naar het bureau brengen. Geconfronteerd met zo'n actie, wilde de politie van Peterlee concreet optreden om het asociale gedrag van de twee jongens zoveel mogelijk te stoppen. Om hen de ernst van hun acties te laten begrijpen, besloot de politie hen alle busjes die ze hadden bevuild te laten schoonmaken met alleen een tandenborstel. En zo gebeurde: de twee jongens waren een hele middag bezig met het schoonmaken van de schade die ze hadden aangericht.

Advertisement
Unsplash / Not the actual photo

Unsplash / Not the actual photo

Politie-inspecteur Emma Kay herhaalde hoe gevaarlijk het is om voorwerpen van welke aard dan ook naar een bewegend voertuig te gooien en voert met enig vertrouwen aan dat de twee tieners de kans krijgen om na te denken over hun acties terwijl ze proberen alle modder van auto's te krijgen met behulp van een eenvoudige tandenborstel. De ouders van deze twee jongens stemden onmiddellijk in met de straf die de lokale politie voor hun kinderen had georganiseerd en droeg onder meer bij aan de aanschaf van tandenborstels.

Vanzelfsprekend werd deze voorbeeldige straf door de hele buurt goedgekeurd, iemand stelde zelfs voor om ook in andere gevallen waarin zulke dingen voorkomen, de toevlucht te nemen tot dit soort maatregelen. Denk maar aan degenen die hun afval op de grond gooien of de betekenis van gescheiden inzameling niet kennen: waarom zou men ook in deze gevallen niet proberen om educatieve "straffen" te organiseren? Een paar weken afval ophalen zou een efficiënte oplossing kunnen zijn. Wat vind jij?

Advertisement