Homopaar wordt gedwongen om hun geadopteerde kind na slechts 12 dagen terug te brengen: nu vechten de twee om haar terug te krijgen

Janine image
door Janine

10 Maart 2021

Homopaar wordt gedwongen om hun geadopteerde kind na slechts 12 dagen terug te brengen: nu vechten de twee om haar terug te krijgen
Advertisement

De beslissing om een ​​kind te adopteren is een zeer belangrijke stap voor een stel en zeker geen keuze die lichtvaardig moet worden gemaakt, zonder goed na te denken over de gevolgen van deze actie. Een welkom huis en veel liefde aan een kind bieden dat het risico zou lopen wees te blijven, is uiteraard een nobel initiatief. In veel landen is adoptie echter geenszins een gemakkelijk en ongecompliceerd proces, maar een ervaring die wordt gekenmerkt door de voortdurende en opdringerige aanwezigheid van bureaucratie. Juliano Peixoto de Pina en Johnatan Pereira de Araújo zijn een homoseksueel stel dat besloten heeft om een ​​klein meisje, Aurora, te adopteren, maar hun adoptieverhaal is niet zo rooskleurig als je je zou kunnen voorstellen.

Advertisement
voltaaurora

voltaaurora

Johnatan en zijn partner Juliano waren er na lange tijd in geslaagd om een ​​meisje genaamd Aurora te adopteren, afgewezen door haar biologische moeder en om deze reden voor adoptie afgestaan. Zelfs nadat ze alle bureaucratische procedures hadden gerespecteerd, zag het paar hun droom om ouders te zijn en een nieuw gezin aan dat kind te schenken uit hun handen glippen. Aurora was 12 dagen bij hen, totdat de vrouw die aanvankelijk de voogdij had, besloot haar terug te nemen en de adoptie in te trekken. De reden? Het vermoeden bestaat dat er homofobe redenen zijn achter deze beslissing. Wat zeker is, is dat Thays Veiga, de “pleegmoeder” van de kleine Aurora, die aanvankelijk toestemming gaf aan Johnatan en Julio om de baby te adopteren, zich plotseling terugtrok en zichzelf het recht opeiste het meisje te adopteren.

Advertisement
voltaaurora

voltaaurora

Op de dag dat Juliano en Johnatan de documenten moesten ondertekenen waarin de adoptie werd geformaliseerd, weigerde Thays haar handtekening en vroeg ze de hulp van een advocaat om een ​​rechtszaak aan te spannen en het meisje terug te krijgen. Justitie heeft ongelooflijk genoeg vastgesteld dat er een band bestaat tussen Aurora en Thays Veiga, waarvoor de rechter de onmiddellijke terugkeer van het kind aan de vrouw heeft bevolen. Het stel voert momenteel een lange strijd in de rechtbank om hun "dochter" terug te krijgen. Het spreekt voor zich dat het niet kunnen adopteren veel pijn heeft veroorzaakt in het leven van Johnatan en Juliano, evenals bij de moeder van een van de twee mannen, die 78 jaar oud is en de ziekte van Alzheimer heeft. “Wanneer komt Aurora terug?” blijft de oude vrouw vragen - voor haar, nu volledig onderworpen aan de ziekte, werd een klein sprankje hoop weer aangewakkerd toen de kleine Aurora hun leven binnenkwam.

voltaaurora

voltaaurora

De uiteindelijke beslissing ligt bij het Hooggerechtshof en wordt door beide partijen gerespecteerd. Juliano en Johnatan moeten misschien afscheid nemen van hun "dochtertje" nadat ze 12 dagen als gezin hebben geleefd. In dat geval zullen ze moeten beslissen of ze in de toekomst opnieuw een adoptieproces willen ondernemen.

Advertisement