10-jarig meisje komt de klas binnen en geeft haar schoenen aan degene die het nodig heeft: de juf raakt ontroerd

Janine image
door Janine

15 Maart 2021

10-jarig meisje komt de klas binnen en geeft haar schoenen aan degene die het nodig heeft: de juf raakt ontroerd
Advertisement

De puurheid en vrijgevigheid van kinderen zullen ons hoogstwaarschijnlijk redden, gezien het niveau van cynisme dat veel mensen tegenwoordig hebben. Maar kinderen maken geen onderscheid en weten zoals weinig anderen gebaren van belangeloze vriendelijkheid te maken. Veel volwassenen zouden het gebaar van een 10-jarig meisje op een school in Cruzeiro do Sul, in Brazilië, niet nadoen - een gebaar dat haar lerares Mary Moraes ontroerde. Het meisje kwam de klas binnen en vroeg aan de juf of ze de klas mocht toespreken; na toestemming van Mary vroeg ze haar klasgenoten wie van hen schoenmaat 27 droegen, omdat ze een nieuw paar had, en deze pasten niet meer.

Advertisement
Mary Moraes

Mary Moraes

"Ik draag nu maat 28 en ik heb al andere schoenen", zei de kleine Isabel tegen haar klas en vroeg wie van haar klasgenoten maat 27 droeg. Een meisje in de eerste rij stak haar hand op - ze droeg precies dat nummer en was enthousiast bij het zien van die glanzende schoenen. Isabel benaderde het meisje onmiddellijk en liet haar, na te zijn neergeknield, de schoenen passen: ze pasten perfect!

Advertisement
Mary Moraes

Mary Moraes

Beide meisjes waren verrukt van dat gedeelde moment. Isabel had zojuist een van haar klasgenoten blij gemaakt dankzij haar genereuze gebaar, en het andere kind was haar erg dankbaar. "Ik ben nog steeds aan het bijkomen van dit zeer intense moment", zei de lerares gekscherend, die ondanks zoveel vrijgevigheid een traantje moest laten.

Mary Moraes

Mary Moraes

“We kunnen en moeten in deze gebaren op kinderen lijken. Ik geloof dat liefde uiteindelijk altijd zal winnen. Leer je kinderen daarom lief te hebben, zichzelf te geven, leer hen anderen te respecteren, want alleen op deze manier kunnen we streven naar een betere toekomst en een betere wereld", aldus de leerkracht. Net als zij deelden ook veel andere gebruikers dezelfde gedachte en beweerden dat de wereld meer van zulke mensen nodig heeft, en ook meer kinderen met zo'n groot hart.

Laten we daarom proberen om van Isabel te leren!

Advertisement