Leraar begeleidt 2 leerlingen naar de "vader en dochter" schooldans: ze waren hun vader een paar dagen eerder verloren

Janine image
door Janine

20 Oktober 2022

Leraar begeleidt 2 leerlingen naar de "vader en dochter" schooldans: ze waren hun vader een paar dagen eerder verloren
Advertisement

Het beroep van docent is voor velen een echte "roeping": de opleiding van studenten is een zeer grote verantwoordelijkheid en de band die wordt gecreëerd tussen leraar en student is vaak vergelijkbaar met het gezin. Steve Culbert, een basisschoolleraar uit Michigan, Verenigde Staten, die van plan was zijn beide meisjes mee te nemen naar het vader-dochterbal van hun school, is zich hier terdege van bewust. Voor het evenement ontdekte hij echter dat twee van zijn voormalige leerlingen hun vader hadden verloren en hij besloot iets belangrijks te doen.

via CBS

Advertisement

"Ik vertel al mijn studenten vanaf de eerste dag dat wanneer je een relatie met hen begint op te bouwen, ze als familie voor me worden", legde de leraar uit. Culbert zei dat hij de familie Reece ontmoette en bedroefd was door het nieuws dat de vader van de meisjes, Luke, door ziekte was overleden.

"Toen Luke in het ziekenhuis lag, vroeg ik zijn vrouw Shelley of ik hem mocht bezoeken. Ik bracht cadeaus voor hem van de hele school. Toen ik die avond thuiskwam, hadden ze net de datum aangekondigd van het vader-dochterbal dat een paar weken later zou plaatsvinden… Op dat moment dacht ik dat Luke niet op tijd thuis zou zijn”, zei hij. Dus bedacht de man een plan om Avery en Alivia de vader-dochterdans te geven die ze verdienden. Helaas stierf Luke twee weken voor het evenement. Culbert vroeg toen zijn dochters om de meisjes Reece uit te nodigen om met hen mee te gaan.

Advertisement

"Als kind, toen ik naar school ging, verloor ik een broer, maar ik probeer niet te zeggen dat ik weet hoe deze kleine meisjes zich voelen of hoe andere studenten zich voelen als ze met zoiets worden geconfronteerd, maar ik wil niet dat een van mijn leerlingen zich alleen voelt. Dat is wat me drijft, dat is wat me motiveert”, zei Culbert, verder uitleggend dat beide families wilden dat de meisjes de vader-dochterdans zouden ervaren, in de hoop dat het hen een glimlach zou bezorgen in de moeilijke tijd die ze doormaakten.

De docent heeft alles tot in de puntjes geregeld om het evenement nog specialer te maken. Hij boekte een limousine en huurde een vrijwilliger in om op de kleine meisjes te passen, terwijl een ouder van de school de jurken voor het bal gaf. Vele andere leden van de gemeenschap schonken zelfs geldbedragen en tegen het einde van de avond had Culbert bijna 500 euro, die hij aan Shelley Reece, de moeder van de meisjes, schonk. "Het was een geweldige avond. Ik kon me niets beters wensen dan dat de kleintjes hun eigen dans hebben", aldus Culbert.

Een ontroerend verhaal dat ons herinnert aan iets heel belangrijks: de wereld zit vol met speciale mensen zoals deze leraar en het is een groot geluk om soortgelijke mensen te ontmoeten.

Advertisement