Een 77-jarige leraar wordt gedwongen in een auto te leven: een oud-student herkent hem en zamelt $27.000 voor hem in

Janine image
door Janine

19 Maart 2021

Een 77-jarige leraar wordt gedwongen in een auto te leven: een oud-student herkent hem en zamelt $27.000 voor hem in
Advertisement

Vandaag de dag zijn er veel situaties van extreme armoede waarmee verschillende mensen over de hele wereld dagelijks worden geconfronteerd. De Covid-19-pandemie hielp in die zin niet en ook mensen die vóór het virus erin slaagden te overleven met het weinige dat ze verdienden, bevinden zich nu op straat. Dit is het geval van Jose Villarruel, een 77-jarige leraar die ondanks zijn hoge leeftijd gedwongen in een auto moest leven omdat hij niet genoeg verdiende om de ​​huur te betalen. De pandemie heeft ook duidelijk invloed gehad op de sluiting van scholen, waarbij face to face onderwijs werd vervangen door onderwijs op afstand, en José verloor alle uren als invaller. Maar leven in de auto is zeker niet de toekomst die je zou verwachten van een 77-jarige leraar.

via People

GoFund Me

GoFund Me

Met het geld dat hij als leraar verdiende, hielp de man zowel zijn familie die in Mexico was gebleven als zijn gezin in de Verenigde Staten, maar hij had niet genoeg geld om een appartement te huren. Zijn situatie was nooit al te best geweest, maar met het uitbreken van de Covid-19-pandemie stortte alles in. Met de sluiting van de scholen moest Jose zich nog meer behelpen dan normaal, maar hij verloor toch alle uren als invaller omdat hij geen afstandsonderwijs kon geven. Maar op een dag lijkt het geluk aan zijn kant te staan.

Een voormalige student van hem, Steven Nava, herkende hem op straat. De man was bedroefd toen hij zag dat zijn dierbare voormalige docent, door iedereen “Mr. V" genoemd, in erbarmelijke omstandigheden leefde. Jose was altijd beschikbaar en behulpzaam geweest voor al zijn studenten en Steve kon het idee niet verdragen dat hij nu in de auto woonde, zonder enige hulp.

Advertisement
GoFund Me

GoFund Me

Steven besloot toen om een ​​inzamelingspagina op GoFund Me te openen om zijn oude leraar te helpen. Aanvankelijk had hij een doel van $5.000 gesteld, maar zodra het verhaal van de goede leraar op TikTok de wereld rondging, begon het geld zich te vermenigvuldigen! De jonge man heeft in feite ongeveer $27.500 ingezameld om aan Jose te doneren! Maar daar hield de solidariteit niet op: Steven heeft weer een fondsenwervingspagina geopend, voor degenen die nog iets willen doneren aan zijn geliefde leraar.

Nu kan Jose weer opkrabbelen en eindelijk in een appartement met een echt bed wonen. Na zoveel jaren werken lijkt dit echt het minste!

Advertisement