Een moeder dwingt haar veganistische dochter om vlees te koken als straf voor het verspillen van voedsel

Janine image
door Janine

21 Maart 2021

Een moeder dwingt haar veganistische dochter om vlees te koken als straf voor het verspillen van voedsel
Advertisement

De eeuwige discussie van de publieke opinie over de juistheid van het kiezen van een veganistisch, vegetarisch of, laten we het zo noemen, "carnivoor" leven, verdeelt de wereld in verschillende en zeer agressieve groepen. Er zijn er die hun keuze verdedigen om een ​​leven te leiden uit naam van het absolute verbod op de consumptie van dierlijk vlees of zelfs van enig product afgeleid van de dieren zelf, en degenen die deze beslissing hard aanvallen door de consumptie van vlees en de eiwitten die het gevolg zijn van het eten ervan te verdedigen.

via AITA/Reddit

Advertisement
SnappyGoat/Not The Actual Photo

SnappyGoat/Not The Actual Photo

Afgezien van de verschillende meningen over dit netelige onderwerp, zijn er veel absurde verhalen die we erover horen of lezen, en degene die we je vandaag vertellen, is er zeker niet minder om. In een discussiegroep op Reddit vertelt een moeder over haar persoonlijke ervaring met haar 14-jarige dochter; deze laatste is veganistisch, terwijl haar familieleden ook vlees eten, zij het niet al te vaak. Hoewel de dochter lang heeft geprobeerd haar moeder, vader en broer tot het veganisme te bekeren, werd haar verteld dat ze niemand mocht dwingen.

Op een dag had de moeder wat gegrilde paprika's klaargemaakt; sommige had ze met vlees geserveerd voor degenen die het wilden, voor haar dochter had ze een exclusief veganistisch gerecht bereid; het overgebleven vlees was in de koelkast gelegd om het niet te verspillen en om het de volgende dagen te kunnen koken; haar dochter had hier echter over geklaagd: ze zei niet alleen dat ze de misselijkmakende geur van vlees in de koelkast niet kon verdragen, maar zei dat ze ook het veganistische eten dat overbleef moesten weggooien “omdat het was doordrenkt van de geur van gekookt vlees”.

Advertisement
Flickr/Not The Actual Photo

Flickr/Not The Actual Photo

De moeder was duidelijk woedend; als straf stuurde ze haar dochter naar de supermarkt om de ontbrekende ingrediënten te kopen, en dwong haar dochter het overtollige vlees te koken: "Ze schreeuwde en smeekte, maar ik bleef bij mijn positie. Uiteindelijk deed ze het. Toen ze klaar was met koken, vertelde ik haar dat voedselverspilling geen punt was om over te discussiëren en te klagen."

Op Reddit vroeg deze moeder gebruikers om advies, uit angst voor een te wrede straf tegen haar dochter; velen hebben echter resoluut de kant van de vrouw gekozen, ervan overtuigd dat elke vorm van voedselverspilling onaanvaardbaar is, of men nu veganist is of niet.

Wat vind jij van de straf van deze moeder?

Advertisement