Een homopaar vond een in de steek gelaten baby in de metro: nu is het hun zoon

Janine image
door Janine

08 April 2021

Een homopaar vond een in de steek gelaten baby in de metro: nu is het hun zoon
Advertisement

Er zijn enkele dingen in het leven die om een ​​heel specifieke reden gebeuren, ook al beseffen we het op dat moment misschien niet. Of je nu in het lot gelooft of niet, het vinden van een in de steek gelaten baby zal je voor altijd markeren en je zult altijd blijven denken dat het je waarschijnlijk om een ​​heel specifieke reden moet zijn overkomen. Gelukkig zijn dit geen gebeurtenissen die elke dag plaatsvinden! In augustus 2000 haastte Danny Stewart zich naar het huis van zijn partner, Pete, voor een etentje, toen plotseling zijn blik werd gevangen door een "babypop" in de metro van New York. De "pop" bewoog echter en al snel realiseerde Danny zich dat hij een pasgeboren baby had gevonden in de metro van zijn stad! Na momenten van paniek wist de man wat hij moest doen en vandaag kan hij dat verhaal met een glimlach vertellen, want die baby is zijn zoon geworden!

via BBC

Advertisement
Facebook / Pete Mercurio

Facebook / Pete Mercurio

Danny kon zijn ogen niet geloven: een pasgeboren baby die alleen een shirt droeg en met de navelstreng nog eraan vast, was op de grond achtergelaten in de metro van New York. Danny begon om hulp te roepen en probeerde de aandacht van voorbijgangers te trekken, maar niemand stopte om te luisteren. Een vrouw die geen Engels sprak, probeerde te begrijpen wat er aan de hand was, maar waarschijnlijk dacht ze dat ze tegenover een verward persoon stond. In die tijd liepen mensen niet allemaal rond met hun gsm in hun handen en was het veel moeilijker om met iemand in contact te komen. Danny overwoog toen om te bellen vanaf een van die oude telefooncellen; hij belde de politie en het eerste wat hij zei was: “Ik heb een baby in de metro gevonden.”

Advertisement
Facebook / Pete Mercurio

Facebook / Pete Mercurio

Zijn hart bonsde en na een paar minuten wachten, dacht hij dat de politie hem nooit zou geloven. Naar alle waarschijnlijkheid waren er geen agenten op weg naar zijn positie om erachter te komen wat er aan de hand was.

Aan de andere kant wilde Danny de baby niet eens optillen, uit angst dat hij zich pijn zou doen. Er kwam een ander idee bij hem op: hij zou Pete, zijn partner, bellen. Pete zou hem zeker geloven. En zo was het: "Toen ik zijn telefoontje kreeg, vertelde hij me dat hij een baby had gevonden. De haren in mijn nek stonden recht overeind: ik wist dat Danny de waarheid sprak, want Danny maakt nooit zulke grappen over deze dingen", herinnerde Pete Mercurio zich.

Facebook / Pete Mercurio

Facebook / Pete Mercurio

Diezelfde avond werd de baby voor alle controles door de politie naar het ziekenhuis gebracht. Op dat moment herinnert Pete, die net ter plaatse was gekomen, zich dat hij tegen Danny had gezegd: "Weet je, je zult je waarschijnlijk de rest van je leven met die baby verbonden voelen." Wat Pete bedoelde was: "Uiteindelijk zal dit kind opgroeien en meer te weten komen over de nacht dat hij werd gevonden en zou hij op zoek kunnen gaan naar de persoon die hem heeft gevonden. Misschien is er een manier om erachter te komen waar het kind terechtkomt zodat we hem elk jaar een verjaardagscadeau kunnen sturen?". De gebeurtenissen namen in werkelijkheid een heel andere wending, want niet lang na deze ongelooflijke ervaring moest Danny een rechtszitting bijwonen om te getuigen hoe hij de baby had gevonden. Bij die gelegenheid schokte de rechter alle aanwezigen in de rechtszaal met de vraag: "Zou u geïnteresseerd zijn om dit kind te adopteren?".

Facebook / Pete Mercurio

Facebook / Pete Mercurio

Danny's antwoord was duidelijk maar tegelijkertijd onzeker: "Ja, maar ik denk niet dat het zo gemakkelijk is." De rechter glimlachte echter naar hem en vertelde hem dat het in werkelijkheid veel eenvoudiger zou kunnen zijn dan hij dacht. Danny had nooit aan adoptie gedacht en zijn leven, en dat van zijn partner Pete, stond op het punt plotseling te veranderen. Pete was het aanvankelijk niet helemaal eens met deze keuze en klaagde ook tegen Danny dat hij een antwoord had gegeven zonder hem eerst te raadplegen. Maar Danny had waarschijnlijk al in zijn hart gekozen wat hij het beste kon doen, vanaf het moment dat hij de baby vond.

Facebook / Pete Mercurio

Facebook / Pete Mercurio

Pete veranderde in werkelijkheid radicaal zijn houding toen hij Kevin vastpakte, dit is de naam die het stel aan de baby gaf. Een sterke golf van warmte kwam over hem en plotseling vond hij het idee om vader te worden zo gek nog niet. Danny en Pete adopteerden Kevin op 17 december 2002. Een paar jaar later, toen Kevin ongeveer 10 was, trouwde het stel toen New York de zesde staat in de Verenigde Staten werd die het homohuwelijk legaliseerde. Kevin is nu 20 jaar oud en student; zijn ouders omschrijven hem als een gevoelig en vriendelijk persoon. Voor hem was het een geluk dat hij die avond van 28 augustus 2000 door Danny werd gevonden!

Advertisement