Ze wordt op internet gepest vanwege haar handicap: als reactie plaatst ze een jaar lang selfies

Janine image
door Janine

15 April 2021

Ze wordt op internet gepest vanwege haar handicap: als reactie plaatst ze een jaar lang selfies
Advertisement

Ontevreden zijn over je lichaam, je uiterlijk, is een veel voorkomend symptoom bij mensen die niet ten koste van alles lijken te passen binnen de strenge maatstaven van schoonheid en fysieke aantrekkelijkheid. Een model van charme dat ook zijn negatieve kanten heeft: de andere kant van de medaille in de hedendaagse schoonheidscultus ligt in het feit dat steeds meer mensen die ontevreden zijn over hun eigenschappen worden gedenigreerd of, in het ergste geval, zelfs gepest, en niet iedereen slaagt erin om dit trauma te overwinnen met opgeheven hoofd; maar er zijn er die het deden en als winnaar uit de bus kwamen...

via BBC

Advertisement

We hebben het over Melissa Blake, een 39-jarige freelance journaliste die in San Francisco woont en “veroordeeld” is om de gevolgen te moeten betalen van een lichamelijke handicap veroorzaakt door het Freeman-Sheldon-syndroom, een zeldzame genetische ziekte die de botten en spieren van het lichaam aantast. Vanwege dit aspect is Melissa heel vaak op het web aangevallen met niet bepaald vriendelijke opmerkingen, andere zelfs bijzonder wreed, echte pesterijen tegen haar.

Wat kon ze doen om op dezelfde manier te reageren op deze cyberpesters van het web die niet verder wisten te kijken dan haar uiterlijk? Melissa had een briljant idee hoe ze het probleem bij de wortel aan moest pakken: ze besloot dat ze een heel jaar lang elke dag een selfie met bijschriften zou posten!

Advertisement

Door dit te doen werden haar sociale profielen zoals Twitter en Instagram gedurende 2020 letterlijk overspoeld met posts en foto's die ze van zichzelf maakte, minstens één keer per dag; een echte klap in het gezicht voor al die internetpesters die niets anders deden dan haar voortdurend aanvallen vanwege haar fysieke uiterlijk en haar genetische ziekte: "Hoewel ik gewend ben wrede opmerkingen over mijn uiterlijk te horen, kon ik er niet tegen dat sommigen zeiden dat het verboden zou moeten zijn om selfies van mijn gezicht te plaatsen…”

Melissa vervolgde: "Ik realiseerde me al snel dat die selfies niet alleen over mezelf en mijn toestand gingen, de realiteit is dat andere gehandicapten zich ook identificeerden met mijn woorden en berichten en hetzelfde begonnen te doen..." om deze reden hebben de sociale kanalen van Melissa Blake in 2020 de grote sprong gemaakt in virtuele weergaven en mond-tot-mondreclame, tot het punt waarop ze viraal werden.

Hoewel de pestkoppen van het internet haar zijn blijven aanvallen met hun hatelijke berichten over haar uiterlijk die niet lijken te corresponderen met de hedendaagse maatstaven van uiterlijke schoonheid, gaat Melissa door, ervan overtuigd dat haar sociale gebaar veel andere mensen heeft geholpen zichzelf te accepteren zoals ze zijn en de haters van het web het hoofd te bieden.

Een werkelijk buitengewoon en moedig gebaar, dat van deze getalenteerde 39-jarige journaliste: wie had gedacht dat een jaar aan selfies de dingen op deze manier zou hebben veranderd en iedereen bewust zou hebben gemaakt?

Stop met pesten!

Advertisement