"Ik ben niet gek”: ze koopt een huis aan een drukke weg en klaagt over teveel lawaai van auto's

Janine image
door Janine

17 April 2021

"Ik ben niet gek”: ze koopt een huis aan een drukke weg en klaagt over teveel lawaai van auto's
Advertisement

Wat zou je doen als je het huis van je dromen zou kopen tegen een concurrerende prijs en op een strategische en zeer gunstige locatie, maar op slechts een paar meter van een zeer drukke tweebaansweg? Zou je ervoor kiezen om op een andere, stillere en minder lawaaierige plek te wonen of zou je de uitdaging aangaan en daar gaan wonen? Een Britse vrouw kreeg vooral kritiek van het internet toen ze klaagde over geluidsoverlast nadat ze een huis had gekocht dat slechts een paar meter verwijderd was van een drukke snelweg: was ze ernaar op zoek? Niet echt…

via The Sun UK

Advertisement
The News/YouTube

The News/YouTube

Jackie McCormack had het huis gekocht voor slechts £350.000 en had het alleen bezocht op momenten dat er op de autoweg A446 weinig verkeer reed en het relatief rustig was; daarna merkten zij en haar man na verloop van tijd dat de geluidsoverlast echt ver boven de toegestane niveaus lag; velen hebben zich afgevraagd of de vrouw misschien dwaas was, zij was het tenslotte met haar man die ervoor koos om in een groot huis naast een snelweg te wonen. Maar Jackie vertelde de pers dat ze niet zo dom was als velen haar afschilderden...

Advertisement
The News/YouTube

The News/YouTube

De vrouw zei dat de vervoermiddelen op de tweebaansweg de wettelijk vereiste 85 decibel niet mochten overschrijden, maar dankzij de meting via haar iPhone merkte ze dat bij het passeren van vrachtwagens de toegestane decibel ruimschoots werden overschreden: maar liefst 120 decibel, meer dan toegestaan; een echt geval van geluidsoverlast: "Ik wist dat het een drukke weg was - je kunt er niet omheen. Ik zou dom zijn als ik niet dacht dat het een drukke weg was."

Nu vragen zij en haar man de gemeente om een ​​lagere snelheidslimiet op de rijksweg, het installeren van enkele veiligheidsbarrières om hun tuin te beschermen tegen geluidsoverlast, en een snelheidscamera om de situatie voor hen en hun buren in Coleshil, in Warwickshire, te verbeteren.

The News/YouTube

The News/YouTube

Hoewel Jackie herhaaldelijk heeft verklaard dat ze vanwege de nabijheid van auto's en vrachtwagens vaak oordopjes moet dragen als ze naar bed gaat, wil ze niet opgeven en blijft ze vechten om dingen vroeg of laat te veranderen: “Ik zal met hand en tand vechten om dit probleem op te lossen. Ik ga hier niet vandaan, ik kan niet verhuizen omdat niemand dit huis zou kopen!”

Veel succes in je strijd Jackie!

Advertisement