Ze dwingt haar kinderen voor straf hun buurt op te ruimen: ze doen niets anders dan ruzie met elkaar maken

Janine image
door Janine

30 April 2021

Ze dwingt haar kinderen voor straf hun buurt op te ruimen: ze doen niets anders dan ruzie met elkaar maken
Advertisement

Wanhopige tijden vragen om wanhopige maatregelen. Om er zeker van te zijn dat je kind een harde levensles begrijpt en dat hij er niet “mee wegkomt” of beseft dat hij een fout heeft gemaakt, heb je geen lieve en onderdanige woorden nodig, maar concrete daden, die soms wat te overdreven straffen lijken. Maar ouders moeten leren begrijpen dat hun kinderen nooit iets van het leven zullen leren, tenzij ze begrijpen dat dingen niet bereikt kunnen worden zonder moeite of opoffering. Een les die deze Britse moeder in de praktijk bracht met onverwachte resultaten.

via Liverpool Echo

Advertisement
Liverpool Echo

Liverpool Echo

De vrouw heet Katie Al-Malik, ze is 35 jaar en woont in de stad Liverpool, in Groot-Brittannië, en heeft twee lieve kinderen: de 6-jarige Joseph en de 5-jarige Aliyah; twee werkelijk schattige kinderen, jammer dat ze maar al te vaak ruzie met elkaar maakten over onbenullige dingen. Heel gewoon voor kinderen van deze leeftijd, maar Katie wist dat het nu genoeg was. Dus om te proberen hen duidelijk te maken dat ze op deze manier niet verder konden en dat ze zouden moeten samenwerken om goed met elkaar om te kunnen gaan, had de moeder een geniaal idee…

Ze kocht twee reflecterende vesten voor hen die gewoonlijk door ecologische medewerkers worden gebruikt, en zei dat ze voorbeeldige straffen moesten uitvoeren: ze zouden de vuilnisbakken op hun oprit opruimen en zo zouden ze ook samenwerken om een ​​doel te bereiken; bovendien had Katie op elk jasje geschreven: "Mijn moeder dwong me om gemeenschapsdienst te doen omdat we vaak ruzie maken”…

Advertisement
Liverpool Echo

Liverpool Echo

Toen de buren en de buurtbewoners langs de twee kinderen liepen, uiteraard onder toezicht van hun moeder Katie, knikten ze en zeiden ze "Goed gedaan, jongens!"; na een enkele dag "straf" hadden Joseph en Aliyah 12 manden en zakken met afval in hun buurt schoongemaakt. En blijkbaar hadden ze een dag als ecologische medewerkers zo genoten dat ze hun 35-jarige moeder vroegen om het nog een keer te doen!

Nu schijnt het dat Joseph en Aliyah elke dag het huis verlaten om te helpen bij het opruimen van hun buurt; ze trekken hun reflecterende vesten aan en beginnen bakken en vuilniszakken te legen om hun buurt mooier en schoner te maken. En moeder Katie heeft onthuld dat haar twee kleine kinderen in hun hele leven nog nooit zo rustig, gelukkig, gehoorzaam en samenwerkend zijn geweest als nu.

Zullen ze de les hebben begrepen?

Advertisement