Deze vrouw wist op eigen kracht 30 mensen te redden van de schipbreuk van de Titanic: ​​een verhaal over moed - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze vrouw wist op eigen kracht 30 mensen…
Een kind met spraakproblemen slaagt erin om hulp te roepen nadat zijn moeder plotseling flauwvalt

Deze vrouw wist op eigen kracht 30 mensen te redden van de schipbreuk van de Titanic: ​​een verhaal over moed

01 Juni 2021 • Door Janine
1.293
Advertisement

Het zinken van de oceaanstomer Titanic is onderhand tot de collectieve verbeelding gekomen; romans, televisieseries, documentaires en buitengewoon succesvolle films die iedereen minstens één keer heeft gezien, zowel jong als oud, zijn ontleend aan deze immense tragedie. Maar niet iedereen kent de waargebeurde verhalen van enkele van de meest illustere passagiers van het “droomschip", destijds het grootste passagiersschip ooit gebouwd door de mens. Vandaag willen we je het verhaal vertellen van Molly Brown, een moedige vrouw die op haar eigen manier het verschil maakte...

via: Bustle

foto: Cliff/Flickr

Molly Brown, geboren Margaret Tobin, werd geboren in Hannibal, in Missouri in 1867 uit een vrij arm gezin; toen ze meerderjarig werd, verhuisde ze met haar oudere zus naar Leadville, in Colorado, waar ze J.J. Brown leerde kennen, een man die haar heel snel heel rijk zou maken; toen de heer Brown de eigenaar van een mijn werd, werd het gezin steeds welvarender, en Margaret was zodoende in staat om te reizen en met haar familie eerst naar Colorado te verhuizen, waar ze een filantropische figuur werd die de opleiding van vrouwelijke leden van haar gemeenschap ondersteunde, en vervolgens naar New York, waar ze bekend werd in de artistieke en sociale salons van de Big Apple.

foto: Wikimedia

Magaret scheidde van haar man in 1909, en dit stelde haar in staat om buiten de Verenigde Staten te reizen wanneer ze maar kon; toen ze in 1912 in Parijs was, hoorde ze dat een van haar favoriete neefjes ernstig ziek was, om deze reden besloot ze te vertrekken met de eerste oceaanstomer die New York zou aandoen, en dat transatlantische schip was precies de Titanic die, nadat hij vroeg was vertrokken uit de haven van Southampton, een tussenstop had gemaakt in Cherbourg om de laatste passagiers in te schepen die hun geluk in Amerika zochten.

De hut waarin Molly Brown tijdens haar reis verbleef, was de B2: het moment van het grootste fortuin en roem voor Molly zou korte tijd later zonder haar medeweten plaatsvinden…

Advertisement
foto: Wikimedia

In de noodlottige nacht van 14 april 1912, toen het schip in aanvaring kwam met een ijsberg in het ijskoude water van de Atlantische Oceaan, werden vele levens verwoest, terwijl anderen beschutting zochten in de reddingsboten en erin slaagden op tijd te ontkomen aan wat voor altijd zou worden herinnerd als een van de meest verwoestende en rampzalige schipbreuken van de mensheid. Het was in de nacht van 14 op 15 april dat Molly Brown zichzelf liet gelden en de geschiedenis inging.

Na de botsing met de ijsberg stapte Molly Brown aan boord van een reddingsboot met twintig vrouwen en twee mannen, maar nadat ze met een roeispaan de stuurman had bedreigd die te bang was om verder te gaan, nam ze de controle over de boot en sleepte het weg van de draaikolk veroorzaakt door het langzaam zinken van de oceaanstomer in de diepten van de afgrond. Op de reddingsboten speelde Molly een fundamentele rol: de vrouw sprak correct drie talen en hielp bij het opstellen van de lijst van alle overlevenden.

foto: Wikimedia

Toen ze terugkeerde naar New York, moest de pers tevreden zijn met zeer weinig foto's van de overlevenden van de schipbreuk waar iedereen het over had en enkele verklaringen van de vrouw; als vrouw kon ze echter niet getuigen voor de onderzoekscommissie om enige menselijke verantwoordelijkheid te verifiëren voor de dramatische gebeurtenis waar iedereen over sprak.

Voor haar buitengewone rol bij het redden van passagiers tijdens en na het zinken van de Titanic, ging Margaret Brown, die altijd liefkozend bekend stond als Molly, de geschiedenis in als "de onzinkbare Molly Brown".

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt