Het verhaal van de piloot die 155 passagiers redde door het vliegtuig midden in een rivier te laten landen - BekijkDezeVideo.nl
x
Het verhaal van de piloot die 155 passagiers…
Een oudere man is wanhopig omdat zijn 7 kinderen onmiddellijk de hele erfenis opeisen en hem met niets willen achterlaten De 7-jarige dochter draagt ​​bij aan de huishoudelijke uitgaven: de methode van een moeder om de waarde van geld te leren

Het verhaal van de piloot die 155 passagiers redde door het vliegtuig midden in een rivier te laten landen

10 Mei 2021 • Door Janine
1.844
Advertisement

Er zijn ongelooflijke verhalen die tot de collectieve verbeelding behoren, zo laten ze ons dromen; het zijn degenen waar we over hebben gelezen in een boek, hebben gezien in een onvergetelijke film, verhalen die onze fantasie en onze verbeeldingskracht boven de grenzen van de "saaie" werkelijkheid hebben gewekt. Aan de andere kant zijn er verhalen die echt zijn gebeurd, terwijl we ons afvragen of ze echt zijn gebeurd als we erover horen of lezen, ook al lijken ze onmogelijk. Maar soms overtreft de realiteit de verbeelding en geeft het leven aan unieke, onherhaalbare gebeurtenissen die ons sprakeloos achterlaten.

via: History

Dit is een verhaal van ongelooflijke moed met in de hoofdrol kapitein Chelsea "Sully" Sulleberger en 155 passagiers in een vliegtuig, allemaal gered door de buitengewone moed en koelbloedigheid van deze Amerikaanse piloot die niet in het minst aarzelde om eerst de veiligheid van zijn passagiers en daarna zijn leven te beschermen. Het begon allemaal op de ochtend van 15 januari 2009. Sullenberger is de commandant van US Airways-vlucht 1549 en wordt vergezeld door gezagvoerder Jeff Skiles. Het vliegtuig vertrekt vanaf LaGuardia Airport in New York met bestemming Charlotte; kort na het opstijgen wordt het vervoermiddel door een grote zwerm ganzen geraakt, waardoor de motoren beschadigen en ze na enkele minuten uitschakelt.

Sullenberger wist al snel dat het vliegtuig geen tijd zou hebben om een ​​luchthaven te bereiken of veilig naar LaGuardia terug te keren, en besloot vervolgens om het vliegtuig op de Hudson River te laten landen en de beslissing samen met assistent Skiles in minder dan drie minuten te nemen.

Een gewaagde manoeuvre die uiteindelijk echter perfect lukt: het vliegtuig landt niet zonder moeite in de wateren van de Hudson River die de metropool New York omringt, maar ondanks de manoeuvre van kapitein Sully worden alle 155 passagiers aan boord gered met een zeer klein aantal verwondingen; zoals elke zichzelf respecterende kapitein, is Sullenberger de laatste die het vliegtuig verlaat, nadat hij ervoor heeft gezorgd dat alle passagiers en bemanning in veiligheid zijn.

De actie van Chelsea Sullenberger maakte hem tot een echte held in de ogen van de publieke opinie, zelfs als er onmiddellijk na het “Wonder op de Hudson” een onderzoekscommissie werd ingesteld om de dynamiek achter dat zo verbazingwekkende incident te onderzoeken…

Advertisement

De vluchtsimulaties die aan de commissie werden gepresenteerd, beweerden dat de tijd die nodig was om terug te keren en veilig te landen op de luchthaven LaGuardia, zonder het leven van de passagiers in gevaar te brengen, ondanks alles aanwezig was, maar Sullenberger en Skiles, beiden meermaals ondervraagd, trokken dit in twijfel door de tijd die nodig was om de manoeuvre en de mogelijke gevolgen ervan te berekenen. Er werden nog eens 35 seconden toegevoegd aan deze tijd die nodig was om de beslissing te nemen, genoeg om te bevestigen dat er geen tijd was om veilig terug te keren naar de luchthaven van vertrek.

Voor zijn heldhaftige daad werd Chelsea Sully Sullenberger onderscheiden en gevierd door de toen vertrekkende president George W. Bush en de verkozen president Barack Obama. Van dit ongelooflijke verhaal van moed is een prachtige film gemaakt, geregisseerd door Clint Eastwood met in de hoofdrol Tom Hanks als de kapitein.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt