"Ik ben niet uit vrije wil een moeder, maar ik blijf een goede vrouw": de getuigenis van iemand die heeft besloten geen kinderen te krijgen - BekijkDezeVideo.nl
x
"Ik ben niet uit vrije wil een moeder,…
Slechts twee dagen na de bruiloft geeft een vrouw een nier aan de ex-vrouw van haar nieuwe echtgenoot Tiener brengt een gehandicapt meisje naar het bal: niemand wilde haar vergezellen naar het feest

"Ik ben niet uit vrije wil een moeder, maar ik blijf een goede vrouw": de getuigenis van iemand die heeft besloten geen kinderen te krijgen

10 Juni 2021 • Door Janine
1.069
Advertisement

De westerse samenleving, en niet alleen, heeft de vrouwelijke figuur altijd nauw verbonden met het idee van vruchtbaarheid en ouderschap; een vrouw is pas echt een vrouw als ze echtgenote wordt en een of meer kinderen baart, haar bestemming vervult en niet ontsnapt aan het inherente “moederinstinct”; tenminste, dit is wat nog steeds veel mensen beweren, waarmee ze een fout begaan. Tegenwoordig streven veel vrouwen niet langer levensdoelen na, zoals trouwen of moeder worden, simpelweg omdat geen enkele vrouw ten koste van alles met het moederinstinct wordt geboren.

De site Homosensual heeft enkele getuigenissen verzameld van vrouwen die duidelijk en met interessante ideeën hebben verteld hoe ze met hun keuzes kunnen leven. Levenskeuzes die zelfs vandaag de dag nog maar al te vaak tegen de stroom in worden beschouwd. Narayana Santiago Balmaseda zei bijvoorbeeld dat ze veel weerstand van buitenaf moest bestrijden vanwege haar beslissing om geen kinderen te krijgen. De 32-jarige psychologe zei: "Ik heb nooit interesse gehad om moeder te worden. Ik heb nooit van poppen gehouden, als kind gaf ik de voorkeur aan knuffelbeesten [...] Ik had een vriend waarmee ik op het punt stond te trouwen en ik deed het niet omdat hij kinderen wilde en ik niet. Ik heb het hem vanaf het begin verteld, maar hij dacht dat ik na verloop van tijd van gedachten zou veranderen..."

Van dezelfde mening was Ximena Pernas, een 35-jarige vrouw die een groot deel van haar leven heeft geleefd vechtend tegen de vooroordelen van anderen: "Ze vertellen me dingen als "je bent boos op de wereld", "je zult zien dat je er over een paar jaar spijt van hebt", of "je zult alleen zijn als je oud bent", "je bent erg egoïstisch", enzovoort."

De getuigenis van Ximena aan Homosensual is de bevestiging van hoe gewone mensen soms nog steeds grote moeite hebben om een ​​dergelijke vrouwelijke levenskeuze te begrijpen. Kiezen voor een individuele carrière zonder per se te hoeven trouwen en kinderen te krijgen, is een idee dat velen zich helaas niet kunnen voorstellen.

Advertisement

Maar, zoals Maria Eugenia Espinosa op de site vertelde, er zijn mensen in de wereld die je accepteren zoals je bent en je keuzes volledig begrijpen: "Ik dacht dat mijn man me zou verlaten toen ik hem vertelde dat ik geen moeder wilde zijn. Het was een mooie verrassing om zijn woorden te horen: "Jij bent mijn familie, met of zonder kinderen, ik wil alleen met jou zijn."

De getuigenissen van deze vrouwen zijn het bewijs dat de samenleving waarin we leven wederom grote moeite heeft om een ​​vrouw te accepteren die er uit eigen vrije wil voor kiest om zich niet voort te planten en zich te concentreren op andere dromen, op andere doelen. Omdat het moederinstinct iets is dat we met de opvoeding hebben geleerd, het is niet aangeboren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt