Een hele stad helpt een “vader” ooievaar die alleen is gelaten om zijn jongen te voeden - BekijkDezeVideo.nl
x
Een hele stad helpt een “vader”…
Michael net als Pinokkio: opgeslokt door een walvis, kwam hij er levend uit

Een hele stad helpt een “vader” ooievaar die alleen is gelaten om zijn jongen te voeden

17 Juni 2021 • Door Janine
6.437
Advertisement

Ooievaars zijn onmiskenbare trekvogels met een zwart-wit verenkleed en een karakteristieke langwerpige snavel. Deze mooie en nieuwsgierige vogels zijn monogaam, wat betekent dat als ze eenmaal een partner of levenspartner hebben gevonden, ze de rest van hun leven trouw blijven. Ze bouwen hun nesten graag op belangrijke hoogten, zoals op de schoorstenen van huizen of op bijzonder hoge bomen. Zowel het mannetje als het vrouwtje van de ooievaar dragen bij aan het uitkomen en grootbrengen van de jongen, die na ongeveer 70 dagen leren vliegen. Maar wat gebeurt er als een van de twee overlijdt? In het kleine stadje Mladé Buky, in de Tsjechische Republiek, bleef een mannetjes ooievaar plotseling alleen achter om voor zijn vier jongen te zorgen, niet zonder enige moeite. De hele stad, geschokt door de gebeurtenis, heeft echter besloten in te grijpen om deze "alleenstaande" ooievaarsvader te steunen.

De inwoners van Mladé Buky wisten dat het mannetje alleen niet voor de jongen zou kunnen zorgen, dus in plaats van het nest te verplaatsen, besloten ze gewoon een bijdrage te leveren. Helaas heeft de moeder van de ooievaarsjongen een ongeluk gehad met een hoogspanningsmast en is overleden. Iedereen was dol geworden op hun aanwezigheid en hun nest was een symbool voor de stad geworden. Na het slechte nieuws besloten de inwoners van Mladé Buky om een ​​niet-invasieve camera bij het nest te installeren om de gezondheid van de jongen in de gaten te houden.

Twee mensen namen het op zich om minstens drie keer per dag naar het nest te gaan om de jongen voedsel en schoon stro te brengen. Deze extra "menselijke ouders" zorgden ervoor dat de jongen voldoende regenwormen, visjes en andere soorten voedsel hadden. Ze weten heel goed dat het mannetje alleen niet in alles kan voorzien, omdat hij het risico zou lopen het nest te veel uren per dag onveilig te verlaten. Alsof dat nog niet genoeg was, organiseerde dezelfde stad een kleine online inzamelingsactie, die werd bijgewoond door honderden gebruikers van over de hele wereld. Dankzij de webcam bij het nest kan in feite iedereen de "avonturen" van deze ooievaarsjongen volgen.

Advertisement

In werkelijkheid ging de inzameling heel goed, er werd zo'n 11.000 euro opgehaald! Om de waarheid te zeggen, hebben de mensen die dagelijks voor deze ooievaarsvader zorgen, betoogd dat zo'n bedrag veel te veel is om een ​​ooievaarsfamilie te onderhouden, en dat ze een deel ervan zouden hebben gedoneerd aan andere vrijwilligersorganisaties die zich bezighouden met de verzorging van vogels.

Het enige dat nu nog rest, is wachten tot de kleintjes zelfstandig gaan vliegen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt