Leraar zorgt voor 60 leerlingen zonder ouders om te voorkomen dat ze zich in de steek gelaten voelen - BekijkDezeVideo.nl
x
Leraar zorgt voor 60 leerlingen zonder…
Kind in rolstoel redt broertje van 18 maanden: hij dreigde te verdrinken in het zwembad Een moeder die al haar tanden verloor tijdens de zwangerschap toont trots haar prachtige fysieke transformatie

Leraar zorgt voor 60 leerlingen zonder ouders om te voorkomen dat ze zich in de steek gelaten voelen

03 Juli 2021 • Door Janine
1.866
Advertisement

Leraar zijn betekent niet alleen elke dag naar school gaan, de klas inlopen en lessen geven, huiswerk geven of studenten overhoren, maar het betekent ook de kinderen een aantal zeer waardevolle levenslessen geven, vooral wanneer deze kinderen uit zeer, zeer complexe gezinssituaties komen. Hoe kunnen deze problematische leerlingen nieuw vertrouwen krijgen in een betere toekomst? Raymond Nelson zorgde ervoor.

via: Fox 5

Raymond Nelson is een leraar aan de Memminger Elementary School in de stad Charleston, in South Carolina; naast het uitvoeren van zijn taken als leraar gedurende de dag, ontmoet hij een paar keer per week meer dan 60 studenten zonder ouders om hen onschatbare levenslessen te leren; ze komen samen en praten over grote thema's van dagelijkse reflectie, confronteren zich met elkaar en geven elkaar kracht.

Een ruimte van emotionele vrijheid die Raymond Nelson tot de Gentleman's Club heeft omgedoopt; elke woensdagavond kleden ruim 60 leerlingen zonder ouders zich netjes aan om te luisteren naar wat Raymond te vertellen heeft en om de grote vraagstukken van het leven te bespreken.

Deze geweldige leraar zei: "Ik weet dat veel van mijn leerlingen elke dag worstelen met een moeilijke gezinssituatie omdat ze thuis geen ouderfiguur hebben, en ik wil gewoon dat ze opgroeien en nadenken over de dingen die ik ze leer. Bedenk dat veel van mijn leerlingen het beter doen op school als ze weten dat iemand om hen geeft."

Elke woensdagavond verandert het thema voor reflectie en discussie; deze leraar heeft hen bijvoorbeeld al uitgelegd hoe ze onze oudere burgers met waardigheid moeten behandelen, hoe ze meisjes niet lastig moeten vallen, hoe ze ridders in het leven kunnen zijn en altijd met dankbaarheid en beleefdheid moeten handelen tegenover mensen die ouder zijn dan wij.

Advertisement

Dankzij dit initiatief voedt Raymond Nelson kleine leerlingen op die weten dat ze op een dag volwassen zullen worden, niet alleen succesvol, maar ook van een zeldzame goedheid; ze zullen aardig zijn voor andere mensen, zorgzaam voor de ouderen van de gemeenschap, en ze zullen echte "ridders” zijn voor de meisjes: kortom, echte jongens wiens voorbeeld door iedereen gevolgd zou moeten worden!

Complimenten voor Raymond Nelson voor dit initiatief en voor de oprichting van de Gentleman's Club: hij heeft een voorbeeldige opvoeding gegeven aan al die kinderen die het thuis niet hebben kunnen krijgen, in afwezigheid van hun moeder of vader.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt