Chauffeur vindt een achtergelaten tas in de bus met € 18.000: beloond met slechts €50

Janine

26 Juni 2021

Chauffeur vindt een achtergelaten tas in de bus met € 18.000: beloond met slechts €50
Advertisement

Stel je voor dat je in een bus zit en ziet dat er per ongeluk een tas is achtergelaten door een passagier die uitstapte bij de vorige halte en deze was vergeten: wat zou jij doen? Zou je de tas pakken om te zien wat erin zit of zou je de chauffeur van het openbaar vervoer waarschuwen? Een Hamletische twijfel die de vrouw trof die een achtergelaten tas vond op de lege stoel van de bus waarin ze zat. De ongelooflijke gebeurtenis vond plaats in Treviso, een Italiaanse stad vlakbij Venetië.

via Corriere del Veneto

Advertisement
Wikimedia/Not The Actual Photo

Wikimedia/Not The Actual Photo

Toen ze zag dat iemand het ongetwijfeld vergeten was, waarschuwde ze onmiddellijk de chauffeur, die stopte en erin keek om te begrijpen wat erin zat en om de documenten te vinden die nodig waren om de rechtmatige eigenaar te vinden; maar toen hij de tas opende, vond hij een onverwachte verrassing: niet alleen de documenten van de vrouw die haar persoonlijke bezittingen had verloren, verschillende bankbiljetten van 50 euro voor een bedrag van ongeveer €1000, maar in die tas zat ongeveer €18.000 verspreid in tientallen contanten!

Toen de chauffeur, die de tas in bewaring had genomen, de tas teruggaf aan de eigenaresse, kon hij zijn ogen niet geloven...

Wikimedia/Not The Actual Photo

Wikimedia/Not The Actual Photo

Toen de zeer kostbare tas werd teruggegeven, leek de rechtmatige eigenaresse volledig ongeïnteresseerd in haar documenten en de bankbiljetten van 50 euro in haar portemonnee; het enige wat ze wilde was ervoor zorgen dat die 18.000 euro nog steeds veilig in de tas zat: "We weten niet of de bankbiljetten echt 18.000 euro bedroegen, dat heeft de eigenaresse ons verteld."

Feit is dat de vrouw, kennelijk ontroerd door het nobele gebaar van de buschauffeur, besloot de bewaarder van de tas te belonen door hem "slechts" 50 euro als fooi achter te laten. Misschien iets te weinig gezien de hoeveelheid contant geld en bankbiljetten waarmee de vrouw in de bus rondliep? Wat vind jij?

Ondertussen wordt het mysterie over de hoeveelheid van al dat geld in de portemonnee van de mysterieuze vrouw steeds groter...

Advertisement