"Ik verwijt mijn kinderen nooit iets": een moeder legt ons uit hoe ze het beste met haar 3 kinderen omgaat - BekijkDezeVideo.nl
x
"Ik verwijt mijn kinderen nooit iets":…
Verpleegster verwelkomt kinderen die door hun familie zijn afgewezen in haar huis: voor hen is ze als een moeder Dit gezichtskostuum wordt gedragen door Chinese vrouwen om het gezicht niet te bruinen

"Ik verwijt mijn kinderen nooit iets": een moeder legt ons uit hoe ze het beste met haar 3 kinderen omgaat

17 Juli 2021 • Door Janine
712
Advertisement

Een ouder heeft de moeilijke taak om zijn kinderen op de best mogelijke manier op te voeden. Jammer dat er geen handleiding is met duidelijke en precieze instructies! Iedereen heeft in feite zijn eigen methode en zijn eigen overtuigingen, hoewel we het over enkele fundamentele principes eens kunnen zijn. Adele Clewes-Waddell, een jonge moeder uit Staffordshire, deelde haar visie over het opvoeden van kinderen op internet: "Ik verwijt ze nooit iets, ook al kost het 20 verhaaltjes voor het slapengaan om ze in slaap te krijgen!" Dit is in het kort haar filosofie als moeder: verwijt je kinderen nooit iets, straf ze nooit; volgens Adele zou het eerder gepast zijn om alles op empathie te richten, hen het belang van bepaalde dingen en de gevolgen van bepaald gedrag uit te leggen.

Adele is naast modelmoeder ook de bedenker van een groep op Facebook waarin adviezen worden uitgedeeld aan ouders die de opvoeding van hun kinderen op een "vriendelijke" manier willen benaderen. De vrouw wil er echter op wijzen dat haar standpunt geenszins kritiek is op ouders die hun kinderen anders opvoeden, maar gewoon hoopt haar standpunt met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen. Adele probeerde haar visie uit te leggen met deze woorden: "Als volwassene mag je je stem verheffen met anderen als je een slechte dag hebt en je somber voelt. Maar mensen denken dat het kind in die zin anders is, en ze vinden dat hij zich altijd aan de regels moet houden, 100%. Dit is onrealistisch omdat niemand perfect is. Ik probeer me in te leven in mijn kinderen in plaats van tegen ze te zijn en probeer ze te behandelen zoals ik zelf behandeld zou willen worden. Zelfs met mijn jongste kind gedraag ik me zo, sinds de geboorte”.

Kortom, voor Adele zou er geen duidelijke scheidslijn moeten zijn die bepaalt hoe een volwassene en hoe een kind moet worden behandeld, omdat beiden gelijk moeten worden behandeld. Maar hoe doe je dat dan, als kinderen vervelend zijn? Heeft deze moeder nooit moeite gehad om haar kinderen hun tanden te laten poetsen of ze op tijd op bed te krijgen? Natuurlijk heeft ze ook met dezelfde grillen te maken, maar ze gaat er anders mee om. Adele beweert dat haar meisjes zich terdege bewust zijn van het belang van mondhygiëne en ook weten dat als ze het beginnen te verwaarlozen, dit slechte gevolgen zal hebben. Hetzelfde geldt voor het douchen: als ze het niet doen, lopen ze het risico een nare geur af te geven en misschien wil niemand dan meer met ze spelen. Wat betreft bedtijd, is het voor Adele vrij eenvoudig: "Meestal zeg ik “het is 19.30 uur, zullen we ons klaarmaken om naar bed te gaan?"; daarna leest ze hen een verhaaltje voor - het maakt niet uit hoeveel, de ene avond is één genoeg, de andere keer moet ze er twintig lezen! Voor deze moeder is dit echter geen probleem.

Advertisement

Ander advies over hoe om te gaan met kinderen: "Ik probeer te vermijden om vaak het woord "nee" tegen mijn kinderen te zeggen, omdat er eigenlijk meerdere manieren zijn waarop hetzelfde kan worden uitgedrukt. Ik zeg niet dat ik dat woord nooit zeg, bijvoorbeeld als ze op het punt staan ​​de straat over te steken en niet opletten, op dat moment van urgentie schreeuw ik het luid en duidelijk. Een ander belangrijk punt, voor Adele, is de toestemming voor kussen en knuffels: "Zou je een volwassene knuffelen zonder zijn toestemming? Nee, en hetzelfde geldt voor de kleintjes. Mijn kinderen zijn erg aanhankelijk en 9 van de 10 keer zouden ze nooit een knuffel weigeren, maar ik vraag altijd 'mag ik een knuffel?', en ik forceer ze nooit."

Adele oordeelt echter niet over andere ouders, omdat ook zij aanvankelijk geen idee had wat voor haar de beste manier was om met kinderen om te gaan. Nu ze het weet, is het haar missie om deze "vriendelijke" manier van opvoeden ook aan andere stellen en mensen te introduceren. Wat vind jij?

Tags: KinderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt