Dakloze man opent een restaurant met het geld dat hij als bezorger heeft verdiend en geeft voedsel aan behoeftigen - BekijkDezeVideo.nl
x
Dakloze man opent een restaurant met…
Kind blaast zeepbellen vanaf zijn terras: de buren bellen de politie om hem een bekeuring te geven “Ik haal het einde van de maand niet!”: moeder van 4 kinderen lanceert een wanhopig appèl en ontvangt veel donaties

Dakloze man opent een restaurant met het geld dat hij als bezorger heeft verdiend en geeft voedsel aan behoeftigen

25 Juli 2021 • Door Janine
4.498
Advertisement

Soms plaatst het leven ons voor moeilijke situaties, en sommige ervan kunnen ons de rest van ons leven diep raken. Na een trauma of grote veranderingen veranderen we onze perceptie van de wereld en de manier waarop we met mensen omgaan. Na het verlies van een dierbare reageert ieder van ons anders: er zijn er die de moed verliezen en er zijn er die de kracht en vastberadenheid vinden om door te gaan, net zoals wat er met Gabriel Guimarães is gebeurd.


Gabriel Guimarães, 34 jaar, weet wat het betekent om een ​​leven te leiden dat wordt gekenmerkt door moeilijke tijden. Op 7-jarige leeftijd, op een donkere nacht in Rio di Janerio, werd zijn moeder het slachtoffer van een inval door politieagenten. Niets werd meer hetzelfde voor hem. Hij bleef achter met het levenloze lichaam van zijn moeder in huis, met niemand anders en geen idee wat hij moest doen. Gabriel was echter niet het enige kind en moest nu aan zijn jongere broers denken en voor hen zorgen, en dat is helemaal niet gemakkelijk voor zo'n klein kind. Volgens Vogue werd Gabriel uiteindelijk gescheiden van zijn broers en naar een weeshuis gebracht.

Op 12-jarige leeftijd kwam zijn vader, die net uit de gevangenis was vrijgelaten, naar hem toe om hem op te halen. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een gelukkig einde, maar de moeilijkheden waren nog maar net begonnen. Kort daarna het nieuws van een schietpartij: zijn vader is het slachtoffer tijdens een drugsruil. De kleine twaalfjarige zocht vervolgens troost bij zijn stiefmoeder, die echter na verschillende mishandelingen besloot het kind op straat te zetten.

Een verhaal met een gelukkig einde

De regels op straat zijn erg zwaar in Rio de Janerio, vooral voor een 12-jarig kind. Gelukkig weet Gabriel vrienden te worden met Fiel, die hem leerde leven als een dakloze. Een fantastische vriendschap.

Maar toen hij nog maar 15 jaar oud was, zag hij, nadat hij die traumatische gebeurtenissen in zijn jeugd eindelijk achter zich had gelaten, ook met eigen ogen de dood van zijn beste vriend; maar drie dagen na het overlijden van Fiel veranderde de situatie op wonderbaarlijke wijze. De jongen werd namelijk gevonden door de adoptievader van zijn zus en op dat moment begonnen de dingen in zijn leven te veranderen. Na een lange strijd tegen een verslaving, zegt Gabriel dat zijn leven echt veranderde toen hij leerde koken met Tia Vera, een Braziliaanse kokkin.

Advertisement

Hij had er altijd van gedroomd om in een keuken te werken. Hij stelde zich voor dat hij zijn eigen restaurant zou hebben om zijn gerechten te koken. Terwijl hij werkte als bezorger, cultiveerde hij deze droom langzaam en een dag nadat hij zijn ontslagvergoeding had ontvangen, bereikte hij eindelijk zijn doel. Hij verhuisde naar Sao Paulo en opende "Humus Gourmet", een restaurant dat gespecialiseerd is in veganistische en vegetarische gerechten. Geïnspireerd door zijn vriend waar hij mee op straat woonde, besloot Gabriel zich in te zetten om anderen te helpen door het project "PF Fiel" op te zetten dat voedsel biedt aan de meest kwetsbaren en daklozen.

Humus Gourmet heeft ook geleden onder de gevolgen van de huidige gezondheidscrisis, maar de jonge restaurateur vindt dat dit het moment is om een ​​nieuwe strijd te winnen. Zijn doel is om een ​​referentiepunt te worden in de veganistische en vegetarische keuken en erkend te worden als een grote chef-kok, terwijl hij altijd zijn "PF Fiel" -project behoudt.

Kortom, een ongelooflijk verhaal van persoonlijke verlossing om als voorbeeld te nemen van veerkracht en vastberadenheid!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt