Deze foto van een politieagent die een pizza koopt en deelt met een dakloze gaat viraal - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze foto van een politieagent die een…
Deze kleine kapel midden op het water wordt gezien als de kleinste kerk ter wereld Moeder wordt uit attractiepark gezet omdat ze haar kind de borst gaf op een bankje

Deze foto van een politieagent die een pizza koopt en deelt met een dakloze gaat viraal

29 Juli 2021 • Door Skip
6.976
Advertisement

Soms zegt een foto meer dan duizend woorden. Er zijn voorheen veel foto's gemaakt die indruk op ons allemaal hebben gemaakt vanwege de emotionele zeggingskracht en de boodschap. Een passievolle kus in de straten van New York, een gewone wandeling over de Abbey Road of een lunchpauze houden op een steunbalk die hangt in de leegte zijn momenten in de geschiedenis die zijn vastgelegd in een uniek beeld. Een foto die onlangs is genomen in North Carolina zou wel eens aan deze reeks toegevoegd kunnen worden... 

via: ABC 11

De foto die mensen op internet heeft ontroerd

Het verhaal brengt ons naar Goldsboro, waar er van J. Rivers, een agent een foto werd gemaakt toen hij zijn lunchpauze samen deelde met een dakloze en samen genoten van een pizza.

Het was Cassie Lee Barns die dit allemaal gadesloeg en er maar een foto van maakte, om voor altijd het nobele gebaar van deze politieagent vast te leggen. Ze was tevreden met het resultaat en stuurde de foto naar haar man Chris die het binnen no time op Facebook zette en met zijn vrienden deelde. De foto gaat meteen het internet rond.

Al na enkele minuten vragen internetgebruikers zich af wie deze jonge agent is die met dit zo barmhartige gebaar kwam. Dankzij het netwerk van Facebook is men te weten gekomen dat agent Rivers deze vrouw nooit is opgevallen; hij is er gewend aan de zwervers in de buurt te kennen. Het was het t-shirt dat de dakloze vrouw aan had dat de aandacht trok van de politieagent. Er stond een grap op: "Dakloze zijn: het is de snelste manier om niemand te zijn."

Deze boodschap die met de hand op het t- shirt was geschreven deed iets met Rivers. Hij stopte meteen om met haar te praten nadat hij voor haar een pizza had gekocht om te delen. Zo kwam hij erachter dat Michelle, de naam van de dame zonder vaste verblijfplaats, getrouwd is en twee kinderen heeft. De jongste, twaalf jaar oud krijgt hulp van jeugdzorg en knokt tegen een leverziekte. Van haar oudste (24) weet ze echter niets.

Rivers heeft beroepsmatig gezien een heel menselijke benadering. Hij is niet iemand die leeft vanuit vooroordelen en graag eerst wil doorgronden alvorens te oordelen, iets goeds dat toch zeer zeldzaam is. Aangezien hij vaak in aanraking komt met mensen op straat is hij ze vanzelf ook beter gaan leren kennen. Zo ontdekte hij dus dat veel daklozen een leven achter de rug hebben dat gekenmerkt wordt door veel pech zoals fysiek geweld, misbruik of drugsverslavingen.   

Advertisement

Cassie was out on her lunch break and observed Goldsboro’s Finest enjoying lunch with a homeless person. Law enforcement...

Pubblicato da Chris Barnes su Mercoledì 11 marzo 2020

Bovendien vult deze functionaris zijn rol als politieagent meer in als sociaal werker dan strenge hoeder van de wet. "Het is heel simpel, elke ochtend zeg ik tegen mezelf: 'Wie kan ik helpen?'  Ik ben zeker niet iemand die denkt dat gevangenisstraf een antwoord op al het kwaad in de maatschappij" zegt hij in een interview met CNN.

Bij het politiebureau in Goldsboro staan ze helemaal achter deze manier van wetshandhaving. In een wereld die steeds onmenselijker wordt zijn dit soort gebeurtenissen uitzonderlijk nieuws. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt