Een stel woont aan boord van een minibus die slechts £10 per week verbruikt: een leven in het teken van besparen - BekijkDezeVideo.nl
x
Een stel woont aan boord van een minibus…
Ze reist de Verenigde Staten rond in haar auto en in het gezelschap van de hond die ze van de weg heeft gered: ze zijn onafscheidelijk Oude vrouw die door iedereen in de steek is gelaten krijgt bezoek van enkele politieagenten die met haar eten en haar haar knippen

Een stel woont aan boord van een minibus die slechts £10 per week verbruikt: een leven in het teken van besparen

26 Juli 2021 • Door Janine
7.344
Advertisement

Zou je de moed hebben om alles in je leven op te geven en het volledig te veranderen? Allereerst heb je wat lef nodig om een ​​echte sprong in de diepte te maken, maar de realiteit is dat om je leven te transformeren en je huis, werk enzovoort op te geven, je ook een zekere economische zekerheid nodig hebt. Gelukkig had het stel in dit prachtige verhaal al deze elementen bij elkaar en dus namen ze een moedige beslissing waar ze geen spijt van kregen!

via: The Sun UK
foto: The Sun UK

Dit is het verhaal van Karla en Gary Molony, een Brits stel dat over hun beslissing vertelde om het comfort en gemak van een stabiel huis op te geven om met drie honden en een kat in een volledig gemoderniseerde en gerenoveerde minibus te gaan wonen alsof het een huis on the road was. Waarom besloten ze zo'n leven te gaan leiden?

Karla Molony vertelt het zelf: "Ik overwoog voor het eerst alternatieve manieren van leven na de scheiding van mijn toenmalige echtgenoot begin 2017. In augustus woonde ik nog in mijn kleine appartement in Bournemouth dat we samen hadden gekocht, toen ontmoette ik Gary, een bezorger van de supermarkt net als ik. We vonden elkaar leuk en een paar maanden later besloten we te gaan samenwonen. Gary woonde in een huurhuis, dus we zetten het appartement te koop en gingen op zoek naar een nieuw huis.

foto: The Sun UK

Maar hun nieuwe leven was helemaal niet goedkoop en dus overwogen ze serieus om in de minibus te verhuizen: "Het was een zware strijd om met drie honden en een kat te leven, en we realiseerden ons al snel dat de huur en rekeningen minstens £1.500 per maand zou kosten. Ik fantaseerde altijd over een alternatieve manier van leven, dus begon ik blogs te lezen over goedkope manieren om dat te doen. In april 2018 had ik de flat verkocht en hadden we genoeg geld om in onze droom te investeren. Surfend op Facebook gaven we £2.400 uit aan een minibus uit 1996 die gerenoveerd moest worden, dus mijn vader stond Gary en mij toe om in zijn caravan op zijn oprit te wonen terwijl we het verbouwden. We gaven £6.000 uit voor een bed, douche, toilet, wasmachine, koelkast op zonne-energie, houtkachel en fornuis, die mijn vader ons hielp installeren.

Advertisement
foto: The Sun UK

Een leven dat in het teken staat van besparen, zoals Karla en Gary vertelden, die later zeiden dat ze ook hun vorige baan hadden opgegeven en zich stortten op afhaalmaaltijden en schoonmaakklussen: "Onze uitgaven waren 40 pence per dag voor navulbaar LPG-gas om te koken, warme douches en de afwas, en £10 per week voor brandstof, en meestal was parkeren gratis. We gaven ongeveer £30 per week uit aan eten en ik braadde vlees en maakte lasagne in de kleine keuken. Omdat we zo veel bespaarden op huur en rekeningen, waren we in staat om vakantie te vieren in IJsland, Mallorca en Amsterdam. We reisden ook naar Britse festivals om ijs te verkopen vanuit het busje, waarbij we van ene het dorp naar het andere gingen!"

foto: The Sun UK

Karla en Gary zijn ervan overtuigd dat sinds ze hun nieuwe leven hebben ingehuldigd zonder stabiele wortels en aan boord van de minibus, hun dagelijks leven enorm is verbeterd, er is niet meer de stress zoals voorheen en ze beginnen de wereld te zien zoals het echt is: een continu schouwspel van verscheidenheid aan plaatsen, landschappen, culturen, mensen en talen; als we altijd in huis opgesloten zitten zonder onszelf de kans te geven om over de wegen van onze planeet te reizen, wanneer zullen we er dan ooit achter komen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt