Deze fan van boulderen recyclet gerafelde klimtouwen en maakt er hondenriemen van - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze fan van boulderen recyclet gerafelde…
Vrouw geeft bijna 3000 dollar per week aan nieuwe kleding uit omdat ze iets niet twee keer wil dragen Man gaat op motor met husky op reis en leggen samen vijfduizend kilometer af

Deze fan van boulderen recyclet gerafelde klimtouwen en maakt er hondenriemen van

19 Augustus 2021 • Door Skip
876
Advertisement

Soms komen de meeste geniale ideeën opzetten wanneer je dat het minst verwacht. Op de gekste momenten krijg je ze dan en dan krijg je een ingeving zonder gericht na te denken. Alexander Tao is hier een schitterend voorbeeld van. Deze gewone jongen van 16 was lekker bezig aan een van zijn vele sessies in de klimhal toen hij even aanhield en zich ineens afvroeg wat je toch met die klimtouwen als ze "eenmaal op waren" allemaal nog kon doen.   


Alexander ging checken bij meerdere klimhallen of de versleten touwen na gebruik werden weggegooid, en dit was ook zo. Hij was toen vastbesloten om iets te bedenken zodat ze weer konden worden gebruikt op een of andere manier. Hij liet zich inspireren door zijn hondje Jinger en wilde toen het nuttige met het aangename verenigen. Toen kreeg hij het briljante idee om van versleten klimtouwen hondenriemen te maken. Zodoende werden de touwen alleen niet gerecycled maar konden ze ook nog eens worden gebruikt voor de honden in het asiel naast zijn huis in Redmond in de staat Washington.

Samen met de klimhallen die meededen aan zijn project verzamelde Alexander de eerste touwen en maakte met behulp van zijn spaargeld de eerste met de hand gemaakte hondenriemen van. Daarna zette hij ze in de verkoop op een door hem speciaal daarvoor opgezette website.  

De opbrengsten van de verkoop ging naar dierenopvanglocaties en liefdadigheidsorganisaties. In een tijdsbestek van twee jaar is het Alender gelukt om maar liefst 800 riemen te verkopen en doneerde hij meer dan 30.000 dollar aan alle organisaties die op zijn lijst stonden. Tegenwoordig is zijn prachtige project uitgegroeid tot een nonprofitorganisatie met de naam Rocks2Dogs.

Wat voor Alexander een nog grotere drijfveer vorm is dat hij zo dol is op dieren. "Dieren helpen betekent veel voor me en motiveert mij dit echt. Wanneer mensen onze riemen kopen dan ben ik super blij; ze krijgen niet alleen een kwalitatief topproduct voor hun huisdier, maar leveren zo ook nog een bijdrage aan dierenopvangcentra en aan het milieu."

Advertisement

Naast hondenriemen heeft Alexander het project verder uitgebreid met een sweater- en t-shirtlijn waar het logo Rocks2Dogs op staat. Hij is echter niet van plan om het hierbij te laten: hij wil het merk verder uitbreiden met andere producten voor huisdieren zoals tuigjes en kleding. 

Alexander doet niet alleen iets goeds voor dieren maar is het hem ook nog eens gelukt vele mensen samen te brengen die enorm geloven in zijn project en die hem helpen:"Verschillende groepen mensen bij elkaar brengen om een gemeenschappelijk doel na te streven kan een enorme impact hebben."

Mensen die denken dat jongeren van vandaag niet denken aan zaken in het leven die echt belangrijk zijn die moeten die mening misschien maar eens even bij gaan stelllen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt