Hond loopt van huis weg met een wortel in zijn bek en geeft het aan zijn paardenvriend voor een snack

Janine image
door Janine

16 Juni 2021

Hond loopt van huis weg met een wortel in zijn bek en geeft het aan zijn paardenvriend voor een snack
Advertisement

Waar onze dierenvrienden al niet toe in staat zijn! Ze zullen dan misschien vier poten en een staart hebben, ze zijn harig en kunnen niet praten, maar wat ze wel kunnen is weten hoe ze menselijke eigenaren en hun soortgelijken momenten en gebaren van grote empathie kunnen geven, en vooral vrijgevigheid. Honden zijn bijvoorbeeld buitengewone levende wezens: ze slagen er niet alleen in om geweldige levensgezellen voor ons mensen te zijn, maar ze hebben ook een aangeboren gave om de mensen om hen heen zich beter te laten voelen.

via The Dodo

Advertisement
Tina LeVoir-Jones/Facebook

Tina LeVoir-Jones/Facebook

Maak daarom kennis met deze bijzondere hond, die dankzij zijn ietwat altruïstische en tegelijkertijd zeer gulle gebaar de ronde heeft gedaan over het web; het mooie is dat dit gebaar de viervoeter niet in praktijk heeft gebracht naar zijn favoriete mensen of naar een andere hond, maar naar... een paard!

Ja, de afbeeldingen die Tina LeVoir-Jones op haar Facebook-profiel heeft gepubliceerd, zijn praktisch onweerlegbaar; de vrouw was op bezoek bij een vriendin van haar die een boerderij heeft buiten de stad, en de scène waarin hij de hoofdrolspeler was is echt teder en ongelooflijk tegelijk...

Advertisement
Tina LeVoir-Jones/Facebook

Tina LeVoir-Jones/Facebook

In de korte video die door Tina is gepubliceerd, zien we de hond van haar vriendin het huis verlaten en rennen totdat hij het paard van de boerderij bereikt; op de korte beelden zien we de hond naar het paard toe rennen met iets in zijn bek: het is een wortel, die de vriendelijke hond naar het paard bracht als snack!

In het bijschrift van de video schreef Tina: “Wat fantastisch! Kijk eens goed. Mijn vriendin laat haar hond een wortel naar haar paard brengen!" De trouwe viervoeter had een taak te voltooien, en hij wist heel goed wat hij moest doen; wanneer de hond bij zijn vriend is, wordt onmiddellijk opgemerkt dat de twee dieren in de loop van de tijd uitstekende vrienden zijn geworden; wie wil er tenslotte geen zorgzame vriend zoals deze zeer lieve hond?

Bekijk de video gepost door Tina hieronder:

This is great! Watch closely. My friend has her dog bring a carrot out to her horse. šŸ˜Š

Pubblicato da Tina LeVoir-Jones su VenerdƬ 7 luglio 2017

Het is echt waar dat er zelfs tussen totaal verschillende soorten een bijzondere vriendschap kan ontstaan ā€‹ā€‹en dat onze dieren een zorg en tact weten te tonen voor de behoeften van anderen waar wij mensen alleen maar van kunnen dromen...

Brave hond!

Advertisement