Jongen adopteert een zieke hond en verkoopt zijn skateboard zodat hij voor hem kan zorgen

door Skip

17 Augustus 2021

Jongen adopteert een zieke hond en verkoopt zijn skateboard zodat hij voor hem kan zorgen
Advertisement

Sommigen van ons hebben het geluk dat we een hond in huis krijgen wanneer wij nog maar heel klein zijn en dan is het prachtig om samen de mijlpalen van het leven te bereiken om er samen overgetelijke herinneringen aan over te houden. Alleen mensen die een huisdier hebben snappen de speciale band die je samen smeedt: wee je gebeente die ons wat doet. En alsof we een en hetzelfde wezen worden, zijn wij blij wanneer zij blij zijn en gaat het slecht met ons als het met hen slecht gaat. Voor onze pluizige vriendjes zijn wij hun hele wereld en is het daarom onze plicht voor hen te zorgen, hoe oud je ook bent, ook omdat ze niet voor zichzelf zouden kunnen zorgen. Het Argentijnse jongetje Mauco is daar nu het levende voorbeeld van, die bereid was om zijn hoogste goed op te offeren zodat hij het leven van zijn hondje kon redden.   

via The Dodo

Advertisement

Een bijzondere ontmoeting

Mauco is een jongetje van nog maar 9 jaar oud dat samen met zijn moeder in Mendoza, Argentinië woont. Op een dag tijdens een van zijn gebruikelijke wandelingetjes, maakt hij ineens oogcontact met een terneergeslagen zwerfhond, die gewond alleen achter was gelaten midden op straat. Mauco kon hem niet zo laten leven onder deze omstandigheden en besloot het dier toen te adopteren. Hij nam hem mee naar huis en noemde hem Rocko.

Tijdens het eerste bezoek aan de dierenarts kreeg het jongetje een ontstellende boodschap. Rocko had een gebroken poot en zijn gezondheid zou er alleen maar verder op achteruitgaan. Helaas moest de hond aan een hele dure behandeling die maar liefst 300 dollar kostte. Dit was een uitgave die Mauco's moeder zich niet kon veroorloven gezien haar moeilijke economische situatie.

Advertisement

Mauco liet zich niet uit het veld slaan en kreeg toen een ideetje. Als dat zou slagen dan zou hij het geld hebben om de behandeling van zijn nieuwe hondje te kunnen betalen. Hij verkocht zijn skateboard waar hij zo dol op was, via een advertentie op Facebook en rekende hij volledig op de mensen die zijn bericht zouden lezen. Hij had geschreven:"Hoi ik ben Mauco, de zoon van Laura. Mijn moeder heeft mij haar Facebook geleend omdat ik zelf geen profiel heb. Moet je deze kleine hond eens zien, ik heb hem op straat gevonden. Hij heeft een gebroken pootje. We hebben hem te eten gegeven en hem gewassen, maar hij heeft medicijnen nodig. Ik breng hem naar de dierenarts op mijn skateboard. Als iemand geïnteresseerd is om mijn skateboard te kopen, laat dan hier je nummer achter en dan zal mijn moeder jou bellen. Dank je wel, Mauco." Ondanks dat het skateboard zijn favoriete speelgoed was had Mauco er absoluut geen probleem mee om hem te verkopen zodat hij het leven van zijn dierbare Rocko kon redden. 

MLauJorge/Facebook

MLauJorge/Facebook

Het bericht ging viraal, maar leek het er in begin toch op dat niemand zijn skateboard wilde kopen. Maar op een gegeven moment bood een vrouw genaamd Ruperta aan om alle nodige medicijnen voor de behandeling van Rocko te betalen. Zo hoefde Mauco geen afstand te doen van het door hem zo gewaardeerde skateboard, en ook niet van zijn nieuwe vriend.

Als je er even goed over nadenkt dan besef je dat Mauco een zeldzame parel is. Het is een jongetje dat zijn duurste speelgoed wil wegdoen in ruil voor het leven van een wezen dat leeft en ademt. Dat is van onschatbare waarde.

Wat vind jij van dit nobele gebaar? 

Advertisement